Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom svømmer øre og en sprukket trommehinne?

Hva er forskjellen mellom svømmer øre og en sprukket trommehinne?


Selv om begge avtale med problemer i øret, svømmer øre og en sprukket trommehinne er to forskjellige forhold. Svømmer øre er en infeksjon som ligger i øregangen, mens en sprukket trommehinne er en faktisk rift i tromme selv.

Årsaker

Svømmer øre er vanligvis forårsaket av en bakteriell infeksjon introdusert av et utslett eller skade på den indre øregang. Et brudd oppstår i trommehinnen fra en infeksjon av mellomøret, en endring i trykket som utøves på trommelen, eller en skade fra et objekt, slik som et bomullsdott eller Bobby pin.

Symptomer

Noen lignende symptomer på begge forholdene omfatter øresmerter, noen form for puss og øresus. Svømmer øre kan også inkludere kløe i ørene og dempet hørsel. En sprukket trommehinne kan føre til en følelse av svimmelhet og kvalme.

Diagnose

For både svømmer øre og en sprukket trommehinne, er en visuell inspeksjon av innsiden av øregangen vanligvis alt som er nødvendig for å stille diagnosen. En sprukket trommehinne kan kreve ytterligere tester for å fastslå omfanget av skaden.

Behandling

Svømmer øre behandling innebærer medikamenter som antibiotika og anti-inflammatoriske å bekjempe infeksjonen og å la øret helbrede. De fleste sprukket trommehinnene leges på egen hånd i løpet av noen uker, men mer hjelp for eksempel en trommehinnen patch eller kirurgi kan være nødvendig hvis riften ikke er healing riktig.

Komplikasjoner

Ulike komplikasjoner kan dukke opp hvis en tilstand ikke gro skikkelig, for eksempel hørselstap og ulike infeksjoner i øre, hud og brusk.