Digidexo.com

Hvordan Teknikere Clean høreapparater

Utenfor Rengjøring

Høreapparater er teknisk enhver enhet som bistår en person i å høre bedre. Disse medisinske anordninger kommer i en rekke typer, som strekker seg fra de som hviler på utsiden av spise til de som er presset inn i det indre øret. Renseprosessen er omfattende, med tanke på den lille størrelsen på et høreapparat. utsiden må først tørkes med absorberende klær, og øret mold (for modeller som resten utenfor øret) er fjernet og rengjøres med såpevann, deretter forsiktig børstet. Teknikere kan bruke et forstørrelsesglass for å være sikker på at det ytre dekselet er tørkes før de går videre. I tillegg en liten ledning kan anvendes for å fjerne voks fra spissen av høreapparatet. Ofte tuppen blir belagt med voks, interfererer med driften av apparatet.

Inne Rengjøring

Høreapparater er forseglet enheter, og bare en sertifisert tekniker kan åpne en opp uten at garantien blir ugyldig. Hvis en tekniker ikke trenger å rengjøre innsiden av et høreapparat, kan han åpne opp molding og undersøke innholdet. På grunn av den følsomme komponenter og teknologi som er funnet inne i et høreapparat, teknikere foretrekker å bruke luft. Teknikere skyte komprimert luft ut av små bokser til en lav hastighet for å fjerne støv og tørket voks. I tillegg små støvsugere suge ut løst rusk fra innsiden av et høreapparat. Strengere metoder kan skade komponentene, noe som ville føre til andre reparasjoner er nødvendig.

Vedlikehold

Selv om eieren kan tørke ned og rengjøre utsiden av et høreapparat, bør innsiden av høreapparatet ikke åpnes og renses av andre enn en tekniker som kan gjenkjenne rusk og som kan montere enheten når rengjøringen er fullført. Noen bedrifter tilbyr høreapparat rengjøring som en tjeneste, men for en avgift, kan høreapparatet bli sendt tilbake til produsenten der det skal rengjøres og kontrolleres før retur til eieren.