Digidexo.com

Hva er effekten av en hormonell Shot for prostatakreft?

Den hormonelle skudd, noe som er den mest vanlige formen for hormonterapi, blir brukt til å stoppe eller forsinke veksten av kreftceller i prostata. Selv om det ikke kurere kreft, hormonelle skudd har vært en effektiv metode for behandling av prostatakreft.

Funksjon

Hormonelle skudd blokkere produksjonen av androgen hormoner, testosteron og dihydrotestosteron (DHT), som letter veksten av prostatacancerceller. Som et resultat, er prostatakreftceller berøvet sin "mat" kilde, som stopper deres vekst.

Betydning

Hormonelle skudd er brukt til å behandle avanserte tilfeller av prostatakreft, selv om det kan brukes før kirurgi eller strålingsterapi for å krympe kreftvev. Det er effektivt i behandling av 85 til 90 prosent av pasientene.

Typer

Det er to typer av hormonelle skudd: luteiniserende hormon-frigivende hormon (LHRH) analoger, som reduserer testosteronnivå, og LHRH-antagonister, som reduserer testosteronnivåer meget raskere enn LHRH-analoger.

Fordeler

Den hormonelle skutt er en non-invasiv behandlingsmetode som oppnår de samme målene som de mer invasive metoder for kirurgi og strålebehandling.

Side Effects

Bivirkningene av hormonelle bilder kan omfatte hetetokter, osteoporose, redusert mental årvåkenhet, impotens, gynekomasti (forstørret brystene) og humørsvingninger.