Digidexo.com

Epsom salter bruksområder

Epsom salt er et merkenavn for en forbindelse av magnesium sulfat. Merkenavnet er hentet fra et mineral våren i Epsom, som ligger i nærheten av Surrey, England. Magnesium sulfat generelt, og Epsom salter i særdeleshet, har et bredt spekter av bruksområder, fra helse til hagearbeid til forskjønnelse.

Pain Relief

Epsom salt kan lindre eller minimalisere virkningene av tilstander som gikt, forstuinger og dype blåmerker. Bland Epsom salter med vann og suge området i smerte. Bruk den til å fjerne en splint på samme måte. Bruk 2 eller 3 tsps. i en stor bolle eller bassenget, eller opp til to kopper i et badekar for å lindre smerter i kroppen din. Det kan også tas oralt som et avføringsmiddel for å gjenoppleve magesmerter. Det er best å se en lege om eksakte doser før du gjør det.

Skin Cleanser

Epsom salter har flere bruksområder som en rensekrem og peelingprodukt. Du kan eksfoliere huden din mens du er i dusjen ved å blande om en håndfull Epsom salt med en teskje av din favoritt badeolje. Gni blandingen over huden å eksfoliere den, og å gjøre det føles mykere. Bland en halv teskje med vanlig ansiktskrem for å rense og eksfoliere ansiktet. I begge tilfeller må du huske å skylle grundig når du er ferdig.

Rengjøring Hus

Du kan skrubbe badet eller kjøkkenet flis med en blanding som er en del Epsom salter og en del flytende oppvaskmiddel. Bland de to grundig og begynne å skrubbe. Du kan også opprette en håndsåpe til badet ditt. Bland Epsom salt med litt babyolje og holde den i en dekorativ dispenser nær hver synke i ditt hjem.

Avslapping

Plassere Epsom salter i et bad og soaking i dem kan gi en beroligende effekt på kroppen. Det fremmer avslapning og fjerner giftstoffer fra kroppen. To kopper salter er tilstrekkelig for ett badekar. Du kan også suge føttene i en bøtte full av varmt vann og 1/2 kopp Epsom salter. Dette gir en beroligende effekt hvis du jobber på føttene hele dagen. Det vil også myke opp huden og glatter eventuelle hard hud du har. Bading i Epsom salter vil også hjelpe kroppen din til å absorbere næringsstoffer mer effektivt.