Digidexo.com

Tannbleking og graviditet

Ikke nok data er tilgjengelig for å bevise at tannbleking under graviditet er trygt. De fleste tannleger og helsepersonell anbefaler at gravide kvinner vente til etter svangerskapet for å ha sine tenner hvitnet. I stedet bør gravide kvinner se sine tannleger for vanlige cleanings og råd, og praktisere sunne dental vaner for å holde tennene hvite.

Typer

Tannleger bruker flere profesjonelle tannbleking prosesser, herunder bleking med peroxide og microabrasion. De fleste hjemmetannbleking kits, som strimler og gels, bruk en peroksidbleking prosessen også. Ifølge tannbehandling professor Yiming Li, blekeprosessen som peroxide årsaker kan skade celler, men tilstrekkelige studier har ikke blitt utført for å finne ut om denne prosessen kan påvirke fosteret. Likeledes, microabrasion sikkerhet for gravide kvinner har ikke blitt tilstrekkelig undersøkt.

Time Frame

Mange tannleger anbefaler å vente til etter svangerskapet, og amming hvis det er aktuelt, før bleking tenner for å unngå eventuelle bivirkninger. Tannleger som er villige til å gi tannbleking under svangerskapet ofte anbefaler at du venter minst til etter første trimester, når fosteret vil være mindre sårbare for kjemikalier. Kvinner som planlegger å ha flere barn kan være lurt å bruke tid mellom svanger å gjennomgå tannbleking behandlinger.

Forebygging / løsning

Gravide kvinner bekymret hvithet på tennene sine bør unngå å røyke eller drikke vin, spesielt siden disse aktivitetene kan ha en alvorlig negativ innvirkning på svangerskapet, og begge kan flekke tenner. Kaffe, te og mørk frukt kan også flekke tenner, spesielt for de som ikke børste snart etterpå. Gravide kan også spise frukt og grønnsaker som epler, pærer, selleri og gulrøtter, som kan ha en naturlig rensing innvirkning på tennene. Tygge sukkerfri tyggegummi kan også bidra til å holde tennene rene.

Betraktninger

Siden Whitening tannkrem inneholder generelt betydelig færre blekemidler enn strimler eller profesjonelle behandlinger, kvinner som virkelig ønsker å bleke tennene under svangerskapet kan vurdere dem. De bør unngå å svelge noen tannkrem, og skyll grundig etterpå for å minimere noen innvirkning på barnet. Som med alle andre over-the-counter eller profesjonell behandling, bør gravide spørre sin tannlege eller lege før du prøver noe som kanskje ikke er trygge under svangerskapet.

Expert Insight

De fleste helsearbeiderne tillate, og selv oppfordrer kvinner til å motta vanlig tannbehandling og rengjorde hele svangerskapet. Kvinner som legger merke betydelig tann misfarging kan være lurt å oppsøke en tannlege for å utelukke eller behandle eventuelle problemer som kan forårsake det, heller enn å prøve hjemmetannblekingsprodukter. Inntil tannbleking behandlinger og bleking er bevist trygge, vil de fleste tannleger fortsette å anbefale at kvinner unngår dem under svangerskapet.