Digidexo.com

Avanserte nyresykdom symptomer

Kronisk nyresykdom er en langsom og ofte irreversible tap av nyrefunksjon over tid, alt fra måneder til år. Skadede nyrer har en begrenset evne til å behandle avfall.

Natt Symptomer

Folk flest ikke opplever noen nyresykdom symptomer før sykdommen har kommet. En trang til å urinere oftere, spesielt om natten, ofte er en tidlig indikasjon på et problem. Som er kombinert med problemer med å sove. Muscles kramper kan gi ubehag.

Hevelse

Hovne føtter og ankler indikerer nyrer har problemer med å kontrollere vannstanden i kroppen, som fører til ødem. En hevelser rundt øynene, spesielt ved oppvåkning, er grunn til bekymring.

Andre symptomer

Andre symptomer inkluderer tørr, kløende hud, mangel på konsentrasjon, tap av matlyst og generell tretthet. Det er vanlig som avfall tetter systemet, forurensende kroppen. Kortpustethet, svimmelhet og kalde frysninger er tegn på et problem. Andre symptomer inkluderer pust som lukter ammoniakk eller en metallisk smak i munnen.

Diagnose

Hvis avansert nyresykdom symptomer tyder etterforskning, vil blodprøver bli tatt og analysert for kreatinin, et avfallsprodukt som brukes av muskler og utvist nesten utelukkende av nyrene. "Nivået på disse avfallsstoffer i blodet øker som nyre filtrering avtar," sier den amerikanske foreningen for klinisk kjemi.

Risikogrupper

Personer med høyt blodtrykk, diabetes og en familiehistorie med nyresykdom er i den høyeste risikogruppe. Frekvensen av kronisk nyresykdom er også høyere blant enkelte grupper, inkludert indianere, afrikansk-amerikanere, Stillehavsøyene, latinamerikanere og pensjonister.