Digidexo.com

Strategier for å hjelpe barn opprettholde god oppførsel

Strategier for å hjelpe barn opprettholde god oppførsel


Raising veloppdragne barn kan være en reell kamp, ​​uansett hvor involvert en forelder kan du være. Selv om det kan være florerer med vanskeligheter, er det ikke umulig å oppdra barn som viser god oppførsel i hjemmet, på skolen og andre steder. For å forsterke god oppførsel i barnet eller barna, må du gi dem en måte å forstå forskjellene mellom god og dårlig oppførsel. Positiv forsterkning, overser dårlig oppførsel og livsstil valg kan positivt påvirke barnet og hjelpe dem å opprettholde god oppførsel.

Positiv tilbakemelding

Artikkelen "Styrking god oppførsel og redusere dårlig oppførsel" på FamilyEducation.com råder foreldre til å bruke positive tilbakemeldinger når god skjer. Positive tilbakemeldinger er basert på psykologisk teori kjent som behaviorisme. Behaviorisme hevder at når mennesker blir belønnet for en adferd, de er mer sannsynlig vise at atferden igjen. Når du legger merke til barnet ditt gjør noe "godt" som deling, sier "please" eller "thank you", eller begynt å spille av seg selv, bør du gi henne verbal ros som øker sin tillit og lar henne vite at du setter pris på henne god oppførsel . Straff kan brukes også, men bare i små doser og eneste ikke-fysisk avstraffelse. For eksempel hvis barnet vet at de har en viss plikt til å gjøre, og de ikke gjør det, kan du gi dem en "time-out" eller ta bort en belønning som dessert på middag eller en del av sin kvote. Ved bruk av straff, er det ekstremt viktig at du tydelig mens barnet blir straffet og hvor lang straffen vil vare. Vær konsekvent. Ikke tilordne en straff når du er sint eller opprørt. Være rasjonelt om konsekvensene av ditt barns handlinger, og husk at straffen er ment å eliminere den negative atferden, ikke gjøre dem lide for deres overtredelse.

Ignorerer dårlige oppførsel

Den samme artikkelen på FamilyEducation.com antyder også at du ignorerer dårlige oppførsel. Nå betyr ikke dette at du lar barnet ditt til å kjøre gjennom huset juling på veggene med en plast balltre eller unn deg en annen dårlig oppførsel. I stedet føre til at du de dårlige atferd for å bli "utryddet" ved ikke lenger å gi noen belønning for oppførselen. Barn av naturen søker oppmerksomhet og for noen barn, blir skreket til av en forelder er bare en annen type oppmerksomhet som forsterker deres atferd. Selv om det kan være vanskelig å holde temperamentet ditt og tungen når barnet oppfører seg dårlig, opprettholde ro ved å fjerne deg fra den fysiske plassen du deler med barnet ditt, ta noen dype åndedrag, og deretter gå tilbake. Hvis du er barn er å ha et raserianfall, ignorere ham inntil tantrum passerer. Dette la oss ham vite at slik oppførsel ikke hjelper ham med å få det som han vil.

Livsstil strategier

Artikkelen "En dose av god oppførsel" av Natasha Raymond på PsychologyToday.com streker at sunn ernæring kan føre til og oppmuntre god oppførsel. Siterer en 2001 studie publisert i International Journal of Alternative and Complementary Medicine, fant forskerne at barn mellom 6 og 12 som fikk ernæringsmessig komplett vitaminer var mindre sannsynlig at du trenger disiplin og hengi i upassende atferd enn de som ikke mottar vitaminer. I tillegg til en godt balansert kosthold, også hjelper det å sørge for at barnet ditt har en følelse av stabilitet og sikkerhet i hjemmet. Artikkelen "Child Behavior: Hva foreldre kan gjøre for å endre barnets oppførsel" antyder at foreldre og omsorgspersoner etablere en rutine hjemme og hold deg til den. Dette er spesielt viktig om morgenen, under måltidene og sengetid, da dette er ofte når barn har en tendens til å få masete eller utålmodig. Tilby barnet ditt valg i stedet for ultimatum. For eksempel, under frokosten, spør henne om de ønsker en type frokostblanding over en annen i stedet for å insistere på at hun har en spesiell type eller merke. Presentere barnet ditt med valg ikke bare fremmer god oppførsel, men også forbedrer tillit, kommunikasjonsevner og egenverd.