Digidexo.com

Ascites Fjerning

Ascites Fjerning


Ascites er opphopning av væske i bukhulen. Det er et symptom på leversvikt, levercirrhose, hjertesvikt, kreft, forskjellige infeksjoner og / eller nyresvikt. I tillegg til væskeopphopning, er ascites preget av rask vektøkning, oppblåst mage, kortpustethet og ankelen hevelse. Som med mange andre forhold som forårsaker overflødig væske buildup, utvisning av væsken er ved vanndrivende forbruk og noen ganger via nål aspirasjon. Videre, som ascites er et symptom på en predisponerer tilstand, trinn må tas for å hindre at væske fra re-akkumulerende etter at det har blitt drenert.

Ascites Fjerning

•  Gjør en avtale med en lege så snart som mulig hvis du mistenker at du kan ha ascites. Hvis du oppdager rask vektøkning i mengden av 2 til 3 kg. per dag i tre påfølgende dager, kan du ha ascites. Dokumentere hvis du har opplevd kortpustethet, følelse av oppblåsthet, smerter i magen eller følelser av fylde etter å spise mindre porsjoner av mat.

Forbered deg på å gjennomgå en rekke fysiske tester. Hvis legen din ikke har allerede diskutert en predisponerer tilstand med deg som leversykdom, hjertesvikt, nyresvikt, vil legen ønsker å finne ut årsaken til vektøkning og væskeansamling. Hvis ascites er mistenkt etter at en fysisk undersøkelse, vil en ultralyd eller datastyrt topografisk scan av magen gjøres for å bekrefte diagnosen.

Send inn til en paracentesis test hvis en predisponerer vilkåret ikke er lett identifiseres. Paracentesis involverer ekstrahering av mindre enn 10 ml væske gjennom en nål. Trukket ut fluid blir deretter kontrollert for årsak, infeksjon og mulige tegn på kreft. Når predisponerer tilstand er fastholdt, er den ascites mer kontrollerbar.

Følg legens ordre. Du kan være foreskrevet diuretika som spironolakton eller furosemid. Diuretika, også kjent som vanndrivende, tvinge utskillelsen av natrium fra urin og vann fra blodet av nyrene. Diuretika alene ikke kan arbeide uten å betale forsiktig oppmerksomhet til inntak av natrium. Legen din kan råde en streng daglig natrium inntak av 1500 til 2000 mg.

Vei deg daglig og dokumentere eventuelle vektendringer. Delta på oppfølging avtale med legen din. Hvis diurectics og saltinntaket begrensning ikke i tilstrekkelig grad fjerne ascites, kan det hende du må gjennomgå terapeutisk paracentesis å fjerne overflødig væske ved nålen. Pasienter med leversvikt kan ha å gjennomgå plassering av en transjugular intrahepatisk Porto shunt å senke venetrykk fører til ascites. En komplett levertransplantasjon er et tredje alternativ behandling.

Hindre ascites re-akkumulering ved å følge legens utslipps bestillinger. Dette kan kreve kontinuerlig inntak av salt begrensning, alkoholinntak begrensning, ikke-steroidal anti-inflammatorisk medikament restriksjon og etter en pågående diuretikum inntak diett.