Digidexo.com

Hvordan virker Nyresyke oppstå?

Innledning

Nyrene er et filtrering organ. Når de er svekket, kan mange sykdommer utvikler seg. De to viktigste årsakene til nyresykdommer er hypertensjon og diabetes. Andre syndere er infeksjoner, gift og arvelighet. Noen sykdommer er håndterbare og helbredelig som nyrestein, men noen forhold er langt mer alvorlig og kan føre til nyresvikt, dialyse og muligens en nyretransplantasjon for livstruende sykdommer. Symptomene på nyresykdom med for mye eller for lite urin, hevelse i bena og tretthet. Å se en nefrolog, en lege som er spesialist i behandling av nyrene, er det første skrittet til en riktig diagnose. .

Funksjon av nyrene

Det er to nyrer nær midten av ryggen. De er omtrent på størrelse med en voksen knyttneve. Nyrene er et filtreringssystem som renser blodet. Når en person spiser mat, blir de næringsstoffene blir absorbert av kroppen. Hva som ikke er i bruk eller nødvendig av kroppen blir sendt til blodstrømmen for fjerning. Hver dag nyrene filtrerer blodet, fjerner avfallsstoffer og overflødig væske. Disse avfallsprodukter er lagret i blæren og senere frigjøres fra kroppen som urin.

Når nyrene ikke lenger fungere på riktig måte, blir dialyse brukes til å filtrere blodet. De fleste nyresykdommer er et resultat av skade på nephrons som er små enheter i nyrene som filtrerer blodet. Det er en million nefroner i hver nyre.

Hypertensjon og nyresykdom

Hypertensjon er en av de viktigste årsakene til nyresykdom. I hypertensjon (eller høyt blodtrykk), strømmer blodet gjennom blodårene og arterier med for mye press eller tvang. Dette er forårsaket av enten altfor trange blodkar eller for mye væske i skipene. Hypertensjon er overkommelig. Men hvis det står ubehandlet, fører det til skadet eller svekket blodkar i nyrene. Dette gjør filtrering vanskelig.

Diabetes og nyresykdom

Diabetes er en annen viktig årsak til nyresykdom. Det finnes noen typer av diabetes. Med denne tilstand, er det for mye sukker eller glukose i blodet som et resultat av kroppens manglende evne til å lage nok insulin. Hormonet insulin regulerer blodsukkeret. Long-term diabetes kan medføre diabetisk nefropati som skader eller ødelegger nephrons grunn av store mengder blodglukose som filtreres.

Andre årsaker til Nyresyke

Primære sykdommer som lupus kan føre til nyreproblemer som kan ulike typer infeksjoner. Arvelige forhold som polycystisk nyresykdom (nyrene har mange cyster) fører også til nyreskader. Åreforkalkning, også kjent som tilstopping eller åreforkalkning, er en årsak til nyresykdom hos noen mennesker. Andre årsaker til nyresykdom er en forstørret prostata, sigdcelleanemi og HIV-infeksjon. Selv tar over-the-counter smertestillende midler i lange perioder kan føre til nyresykdom. Ibuprofens som Motrin og acetaminophens som Tylenol er to eksempler.