Digidexo.com

Mayo Clinic Diet hos hjertepasienter

Å gi opp matvarer som er rike på kolesterol og mettet fett er tøff, men hvis du har utviklet hjerteproblemer, er det et krav for deg å holde deg frisk. Spise sunt virker som en straff, men med praksis, kan du lære å nyte et hjerte-sunt kosthold. Ifølge Mayo Clinic, kan du finne ut hvilke matvarer for å unngå og matvarer som du må spise mer av hver dag. Snart vil den nye kosten være en del av hverdagen din.

Begrens Fat i kosten

Ifølge Mayo Clinic, til det viktigste du kan gjøre for å opprettholde ditt hjerte helse er å begrense mettet og trans fett inntak. Mettet og trans fett øker kolesterolnivået ditt, gjør du en større kandidat for koronarsykdom. Du vil finne disse farlige fettstoffer i smør, margarin og matolje, så det er viktig å finne lav-fett erstatninger for disse produktene. Bruk salsa eller lav-fett rømme på bakt potet. Hvis du er ute for å spise middag, be dem om å sette noen liker dressing på siden, slik at du kan finne ut hva som er på potet. Lage mat med olivenolje eller rapsolje hvis du trenger å bruke olje for mat. Sjekk etikettene nøye når du handler. Hvis du ser "delvis hydrogenert" på etiketten, betyr det sannsynligvis den inneholder transfett, selv om det kan skryte av "redusert fett".

Protein

Lav-fett protein er din beste kilde til protein mens du er på ditt hjerte-sunt kosthold. Fisk, fjærfe, magre meieriprodukter og egg substitutter er gode kilder til lav-fett protein. Linser, erter og bønner er gode kilder til protein. De har lite fett, avhengig av hva du koker i dem, og de har ingen kolesterol. Prøv en soya burger i stedet for en hamburger.

Frukt og grønnsaker

Inkludere mer frisk frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. De er lav i kalorier, høy i fiber, og gode kilder til vitaminer og mineraler. Ifølge American Heart Association, frukt og grønnsaker inneholder stoffer som finnes i planter som kan faktisk bidra til å forhindre hjerte-og karsykdommer. Spis gulrøtter, blomkål og brokkoli for snacks når du er sulten. Hvis du holder dem i kjøleskapet kuttet opp og klar for deg, vil du mer enn sannsynlig ta dem i stedet for en cookie eller kake. Unngå stekt eller panerte grønnsaker; de er aldri så sunt som ferske grønnsaker som er dampet eller varmes i mikrobølgeovn. Unngå hermetisert frukt, også, siden de vanligvis er dynket i sirup. Du vil finne at å spise sunnere er ikke så vanskelig som det ser ut, og kanskje hele familien vil være sunn når du endre matvaner.