Digidexo.com

Hvordan å forbedre motivasjon for endring i Substance Abuse Treatment

Hvordan å forbedre motivasjon for endring i Substance Abuse Treatment


Bare noen få år siden, trodde helsepersonell var det lite håp for personer med et rusproblem som ikke ønsker å endre. Klienten var enten motivert eller ikke, og hvis klienten ikke var motivert, ville ingen tilnærming hjelpe. I de senere årene har imidlertid rusbehandling fagfolk har vært å tenke nytt denne antakelsen. Stedet for å se motivasjon som et statisk enten / eller de nå ser det som en flytende prosess som kan endre seg av uken, dagen eller timen. De mener også at det er en del av effektive rådgivere 'jobb å forbedre sine klienters motivasjon.

Hvordan å forbedre motivasjon for endring i Substance Abuse Treatment

Utfør en grundig vurdering på klienten. Bruk objektiv screening målinger samt empatiske, åpne spørsmål for å oppdage omfanget av kundens rusmiddelbruk og hans holdning om det.

Bestem kundens motivasjon for endring. (Se stadier av endring i "Tips".) Målrette tiltak for å matche kundens motivasjon; for eksempel ikke umiddelbart begynne å snakke om behandling hvis din klient er ikke engang overbevist om at hun har et problem.

3 tilbyr objektiv tilbakemelding om resultatet klienten oppnådd på rusmisbruk screening verktøy. Tilbyr også positive tilbakemeldinger om kundens styrker og erkjenner den fasen av hans villighet til å endre.

Forklar kunden at enhver endring i rusmiddelbruk er opp til henne. Du vil være støttende, men du vil ikke prøve å tvinge kunden til å slutte å drikke eller bruke. Be klienten for å oppsummere hva som har blitt sagt så langt. Lytt aktivt og trekke kundens oppmerksomhet til selv motiverende uttalelser, noe som kan indikere økt motivasjon.

Spør kundens tillatelse til å tilby råd og alternativer. Vær klar med skriftlig materiale om hvordan å kutte ned på eller avstå fra alkohol og narkotika, samt et utvalg av rusmisbruk behandling programmer i ditt område. Å gi klienten en rekke forslag og valg tillater ham å holde kontroll over den endelige avgjørelsen.

Oppmuntre klienten til å ta neste skritt i endringsprosessen, enten det innebærer rett og slett tenke på problemer alkohol og narkotika har forårsaket for henne (kontemplasjon) eller angi en innleggelse behandlingsopplegg (endring).