Digidexo.com

Hvilke stoffer som fraktes i urogenitale Duct?

Hvilke stoffer som fraktes i urogenitale Duct?

Den urogenitaltraktus, også referert til som urinsystemet, omfatter nyrer, urinledere, urinblæren, urinrøret og sphincter. Nyrene er plassert i midten av ryggen regionen, som forbinder de to urinlederne, en på hver side. Urinlederne går inn i blæren, som har to lukkemuskler ved sin åpning, å styre mengden av urin frigjøres fra kroppen. Røret som fører fra blæren til utsiden av legemet kalles urinrøret. Primært er urinsystemets funksjon for å skille ut nitrogenholdige avfallsstoffer i form av urin, som ifølge Ohio State University Medical Center, er normalt sterile.

Kreatinin

Spille en sjefsrolle i industrien adenosintrifosfat (ATP), er kreatin metaboliseres av nyrene og skilles ut som kreatinin, et avfallsprodukt. ATP er en høy-energi-molekylet drivende prosesser som er nødvendige for å opprettholde den menneskelige kroppen. Foretas innen nyrene og leveren, er kreatin opprettet fra aminosyrer L-metionin og L-arginin. Mens disse aminosyrer kan erholdes fra mat, er de også produseres naturlig i kroppen. Kreatin er viktig for muskelarbeid og er ofte tatt i form av kosttilskudd av idrettsutøvere. The Mayo Clinic rapporterer at om lag 95 prosent av stoffet er funnet i muskelvev.

Carbon Dioxide

Den urogenitale systemet er svært viktig for å opprettholde pH i blod, refererer til en måling av surhet eller alkalitet. De fleste av karbondioksid (CO2) er i form av bikarbonat (HCO3) i blodet; det pustes ut av lungene og utskilles som urin ved nyrer. Ifølge WebMD, leger bestille en test kalt en arteriell blodgass (ABG) å analysere hjerte, nyre-og lungefunksjon. En ABG måler mengden av karbondioksid og oksygen i blodet før de blir transformert av kroppen.

Urea

Urea er en prinsipp metabolske avfallsprodukt utskilles gjennom nyrene som urin, som et resultat av amino-syremetabolisme. Leveren er stedet for urea syklus, den prosessen som aminosyrer blir brutt ned og ammoniakk blir omgjort til urea. Ammoniakk er en meget toksisk substans som kan være dødelig hvis det tillates å samle seg i den menneskelige kroppen. Skade på leveren kan forårsake forstyrrelse av ureasyklusen.

Urinsyre

Hvis for mye urinsyre samler inn i blodet, fører det til en tilstand kalt hyperuricemia, karakterisert ved kvalme, oppkast og blod i urinen. Urinsyre, utskilles av urinveiene, er resultatet av purinmetabolismen. Puriner finnes i kjøtt, særlig av organet variasjon, slik som lever og nyrer.