Digidexo.com

Hvordan håndtere en død i familien: Hva gjør du når din mor eller far eller et annet familiemedlem Dies

Hvordan håndtere en død i familien: Hva gjør du når din mor eller far eller et annet familiemedlem Dies

Vi alle krysse den terskelen i livet når noen nær oss går videre. I tillegg til den følelsesmessig kaos, er det også mange praktiske ting som trenger oppmerksomhet, selv midt i ens sorg. Her er hva som må vurderes.

Hvordan håndtere en død i familien: Hva gjør du når din mor eller far eller et annet familiemedlem Dies

Hvis ingen medisinsk personale er til stede, varsle familien din lege eller lokale rettsmedisiner, slik at en dødsattest kan være forberedt.

I de fleste jurisdiksjoner, hvis dødsfallet fant sted hjemme, og ingen lege er til stede, er det også vanlig å varsle politiet.

La familie og venner vet av bestått. Det hjelper å ha flere folk å ringe, for å spare én person hele byrden. Hvis personen var aktiv i et gudshus, bør pastor eller en medarbeider det meldes også.

Hvis personen er organdonor, og situasjonen er hensiktsmessig - for eksempel hvis dødsfallet fant sted på et sykehus - ta raske ordninger for donasjoner.

Tenk - eller se etter - noen instruksjon eller siste ønsker den avdøde har forlatt om sluttordninger.

Kontakt et begravelsesbyrå for å gjøre begravelse eller kremasjon ordninger.

Varsle personens advokat om dødsfallet, og spør om det er en vilje, eller om oppdateringer på vil du kanskje allerede har i din besittelse.

8. Vurder om familien ønsker å skrive og publisere en nekrolog. Dette kan være en god måte å bringe familien sammen for å fokusere på en persons høydepunkter etter at de er borte.

Håndteringen av avdødes økonomi og eiendeler - testamenter, eiendommer, tinglysing, skatt, forsikring, trygd, regninger, kredittkort, pensjonisttilværelse kontoer, og så videre - kan være en kompleks og langsiktig oppgave. I de beste omstendigheter, har de fleste ordninger er gjort på forhånd. Men hvis ikke, bør du vurdere å søke hjelp av en finansiell eller juridisk profesjonell.

Prøv å huske at dette er en tøff tid for alle i familien. Nerver er lett frynsete; temperamentet kan blusse. Vær forsiktig så du ikke å bidra til dårlige følelser eller rifter i familien som kan være vanskelig å helbrede.