Digidexo.com

Hva er en forkalket uterinfibroid?

Hva er en forkalket uterinfibroid?


En fibroid er en godartet svulst dannet som et resultat av den fortykkelse av bløtvevet i eller rundt uterus. Forkalkning er en opphopning av mineraler rundt unormal vev som skjer over tid.

Fibroids

Unormal cellevekst langs muskel-og bløtvevet forårsaker små klumper å utvikle seg på utsiden eller innsiden av livmoren vegger. Som celler fortsette å klynge, vokser klumpen. Noen fibroids kan forbli ganske små, mens andre kan vokse til 20 cm i diameter.

Hvem er utsatt?

Fibroids begynner å vises etter at en kvinne når fruktbar alder. De påvirker om tre av fire kaukasiske kvinner og 08:57 ganger flere kvinner av afrikansk-amerikansk kulturarv i USA.

Årsaker

Årsakene tilskrives dannelsen av fibroider omfatter: østrogen oppbygging, fedme, nulliparity (barn) og interne ubalanser av kjemikalier som regulerer vevsvekst.

Ifølge speaker og utgiver, Louise Hay, den mentale årsaken til fibroids er en kvinnes manglende evne til å frigi en tidligere forhold.

Forkalkning

Over nitti prosent av kalsium som kommer inn i kroppen brukes for ben og tenner vekst. Ubalanser i kroppen kan føre kalsiumsalter å samle seg rundt non-normal vev som arrvev, cyster, svulster og muskelknuter. Dette kalles forkalkninger.

Outlook

De fleste kvinner vet ikke at de har fibroids og vil ikke bli påvirket av dem. Alternativt kan noen kvinner oppleve uregelmessig menstruasjon, ryggsmerter eller tunge menstrual blødning.

Mens fibroids kan utgjøre en alvorlig utfordring under svangerskapet, er det mulig å avle med fibroids.

Fordi fibroid vekst er assosiert med østrogennivåer, kan fibroider krympe etter menopause.