Digidexo.com

Aktiviteter for Enke støttegrupper

Aktiviteter for Enke støttegrupper

Å miste noen gjennom døden er vanskelig. Støttegrupper, med en kvalifisert tilrettelegger, kan noen ganger hjelpe de etterlatte komme gjennom deres smerte og sorg. Men bli med en gruppe bør være gjennom sørg ens egen vilje og ikke gjennom velmente press fra familie eller venner. Oppløsningen på sorg kan bare skje gjennom å ta det første skrittet mot helbredelse for seg selv.

Fellesskapets ressurser

Kvinner som er i sorg kan lide andre, ofte økonomiske, tap med dødsfallet til en mann. Det er viktig ikke bare å støtte kvinner følelsesmessig under deres sorg, men å bidra til å informere dem om deres juridiske og økonomiske rettigheter. Making tilgjengelige økonomiske og juridiske ressurser til enker hjelper dem bære byrden fra døden lettere.

Journalføring

Støtte gruppemedlemmer kan holde tidsskrifter om sine tanker og følelser. Den
grunnleggende regelen om journalføring er at ingen skal føle seg presset til å dele det hun har skrevet.

Letters to the Dead

En annen skriftlig aktivitet som støttegruppen kan gjøre er brevskriving. Den
Egypterne hadde en skikk å skrive brev til de døde om de hverdagslige problemer levende opplevd. En foreslått aktivitet kan være at medlemmene av enker gruppen skrive brev til sine ektemenn om hva de ville diskutere om deres menn var i live. Aktiviteten er nyttig fordi du skriver om problemene kan skape organisasjonen om de praktiske dag-til-dag nødvendigheter. Mens bokstavene er om vanlige fag, er manuskriptene ment å være private med mindre enkene er villig til å fortelle hva de har skrevet.

Viktige datoer

Tilrettelegger bør møtes med hver enke før hun blir med i gruppen og
lære kvinnens historie. En del av relevant informasjon som
tilrettelegger bør vite er den datoen da mannen døde. Dette bør ikke være offentlig informasjon til gruppen, men det ville ikke skade, på dagen for ektemannens død, at møtelederen gi den aktuelle enke en ekstra klem eller oppmerksomhet.

Tea

En te er en trøstende arrangement for folk som er i sorg. En beroligende varm kopp og tid til å sitte ned uten daglige problemer er velkomne, men spesielt for de som har opplevd tap.

Enker 'frokost

Mennesker som er i sorg noen ganger forsømmer sin helse ved å ikke spise riktig. Starte støttegruppens dagen med en sunn frokost en gang i måneden kan bidra til å minne enkene til å ta vare på seg selv.