Digidexo.com

Tegn og symptomer på diabetisk nevropati

Tegn og symptomer på diabetisk nevropati


Nevropati, eller nerveskade, er en vanlig langvarig komplikasjon av diabetes som vanligvis påvirker hender og føtter. Den nevropati Association, Inc. anslår at mer enn 20 millioner amerikanere lider av denne tilstanden. Ved å lære å gjenkjenne faresignalene, kan diabetikere beskytte seg mot virkningene av denne lidelsen.

Foot og Leg Problemer

Når blodsukkeret er høyt, kan skade nerver og blodårer som forsyner bena og føttene føre til tap av følelse. Uten å føle i føttene, kan smerten forbundet med fotskader gå ubemerket. Nerveskader i seg selv kan føre til at føttene til å endre form, øker risikoen for problemer som følge av feilaktig montering sko. Fordi høyt blodsukkernivå og dårlig sirkulasjon (vanlig i diabetes) forsinke helbredelsesprosessen, kan diabetiske fotproblemer raskt bli alvorlig. Perifer vaskulær sykdom er en tilstand forårsaket av aterosklerotisk plakk i blodårene, noe som over tid reduserer blodstrømmen til leggene og føttene. Leg og foten symptomene på diabetisk nevropati inkluderer tap av følelse i beina og føttene, smerter forårsaket av trening som bedrer på hvile, smerter i ben og føtter om natten og kronisk kalde føtter. Huden på leggene kan vises skinnende og hårløs. Blåmerker, sår og varme, hovne ømme flekker på føttene kan også utvikle seg.

Tegn på autonom nevropati

Skade på det autonome nervesystemet (som styrer ufrivillige handlinger som pusting og fordøyelse) er kjent som autonom nevropati. Symptomer kan inkludere seksuell dysfunksjon, svimmelhet, halsbrann og andre gastrointestinale forstyrrelser. Personer som lider av autonom nevropati kan ikke være i stand til å oppdage når blæren er full og kan ikke være i stand til å tømme blæren helt. Urinveisinfeksjoner kan forekomme hyppig på grunn av urinretensjon. Øvre gastrointestinale symptomer relatert til autonom nevropati inkluderer følelser av fylde i magen snart etter å ha spist, hypoglykemiske episoder etter å ha spist, halsbrann, magesmerter og oppblåsthet, refluks, oppkast av ufordøyd mat og anoreksi. Lavere gastrointestinale problemer varierer, fra forstoppelse til diaré.

Cardiovascular Problemer

Diabetikere med autonom nevropati kan ha en fast puls, noe som betyr at kroppen ikke justere riktig til økt fysisk aktivitetsnivå, eller de kan utvikle ortostatisk hypotensjon, noe som fører til et fall i blodtrykket når du står opp fra en liggende stilling. Man kan føle deg svimmel, ør, svak eller har visjon endringer på stigende.

Andre tegn og symptomer

Diabetisk nevropati kan svekke kroppens evne til å svette, noe som øker risikoen for heteslag og fot problemer på grunn av tørre føtter. Nerver av elevene i øynene kan ha vanskeligheter med å tilpasse seg mørket. Hudproblemer er mer vanlig og kan forårsake symptomer som sår som ikke leges. Rødhet, hevelse, puss, varme og smerte kan være tegn på infeksjon.