Digidexo.com

Advanced Prostate Cancer Treatment

Det er flere behandlingstilbud for menn med avansert prostatakreft. Valg av behandling avhenger av hvor langt avansert kreft er, pasientens alder og hans personlige preferanser. Prostatakreft er ansett å være avansert når det har spredd (metastasert) utover i prostatakjertelen til andre områder av kroppen. Det finnes ingen kur for avansert prostatakreft, men behandlinger kan bidra til å forsinke veksten, redusere spredning og lette symptomer.

Ufrivillig barnløshet

Hormonterapi er den mest brukte behandling for prostatakreft. For å vokse må prostatakreftceller har en tilførsel av mannlige hormoner, slik som testosteron. Hormonbehandling reduserer kroppens produksjon av testosteron som i sin tur fører til en langsom ned i kreftcellevekst. Det er å redusere kroppens produksjon av testosteron to måter: kirurgisk fjerning av testiklene som produserer det og legemidler som styrer eller blokkere sin handling. De fleste menn velger medikamentell behandling enn kirurgi.

Østrogen Therapy

En annen form for hormonterapi involverer bruk av det kvinnelige hormonet østrogen eller en som ligner på den. Kvinnelige hormoner føre til at testiklene til å produsere mindre testosteron. Østrogenbehandling ble en gang regnet som standard behandling for prostatakreft, men det er ikke mye brukt i dag. Det er vanligvis reservert for pasienter som ikke kan opereres eller hjelp til å administrere smerte.

Kombinert Hormonell Approach

Mange menn velger en kombinasjon av behandlinger for å behandle avansert prostatakreft. Dette kombinert hormonelle tilnærmingen bruker strålebehandling i kombinasjon med hormonbehandling. Ved hjelp av denne kombinasjonen av behandlinger kan lette symptomer og bremse veksten av kreft.

Kjemoterapi

Selv om hormonterapi bremser veksten av prostatakreft i en periode av tid, til slutt kreften begynner å vokse igjen --- vanligvis etter ett til to år. Når dette skjer, er sykdommen kalles hormonresistent prostatakreft. Kjemoterapi er en alternativ behandling for dette stadium av kreft. Kjemoterapi bruker kraftige stoffer som reiser over hele kroppen til å bekjempe og drepe kreftceller. Noen kjemoterapi narkotika er tatt av munnen, mens andre er injisert direkte i en blodåre. Kjemoterapi er vanligvis reservert for avansert prostatakreft som ikke lenger reagerer på hormonbehandling eller som har spredd seg utover prostata.

Potensial

Mye forskning er gjort for å utvikle bedre behandlingsmetoder for prostatakreft. En av de nyeste behandlinger som blir testet er bruk av vaksiner for å øke kroppens immunrespons mot prostatakreftceller. Flere av disse vaksinene er for tiden under utprøving i kliniske studier. Disse vaksinene, i motsetning til de for infeksjoner som kusma og meslinger, er ment for å behandle, ikke hindre, prostatakreft. Vaksiner for prostatakreft er kun tilgjengelige i kliniske studier.
Monoklonale antistoffer er også studert for behandling av avansert prostatakreft. Disse antistoffene er menneskeskapt for å målrette bestemte molekyler i prostatakreftceller. De blir testet i kliniske forsøk for å behandle og forebygge prostatakreft som har spredning til skjelettet.