Digidexo.com

Skoliose Therapy Ball Øvelser

Ifølge ortopeden Dr. David S. Bradford, i sin artikkel "Skoliose: Hva er det?" på Spineuniverse.com, "Skoliose er en tilstand som forårsaker ryggen til kurven til venstre eller høyre side. Noen ganger kurven ligner bokstaven S eller C." Skoliose oppstår vanligvis i løpet av barndommen. Som en person aldre, kan han oppleve smerte på grunn av leddgikt eller slapphet i visse ryggmuskulaturen. Ved hjelp av en terapi ball kan bidra til å styrke ryggen, lindre smerte og gi større spinal stabilitet.

Om Øvelser

Hvis du har skoliose, kan du ha smerter i ryggen. Visse terapi ball øvelser kan øke blod (leverer oksygen og næringsstoffer) strømme til dine myke vev og ryggvirvler og redusere smerte. Øvelser på terapi ball kan også styrke ryggen og tilstøtende muskler (dvs. mage), som kan avlaste trykket og følge smerter i ryggvirvler. Noen øvelser innebærer å bruke manualer og vekter. Du bør begrense vektløfting øvelser til to eller tre ganger ukentlig. De andre øvelsene kan utføres daglig.

Tilbake Øvelser

Med mindre annet er spesifisert, gjøre 10 repetisjoner og tre totalt sett av hver øvelse.

Warm-up:
Sett deg ned på en øvelse ball og begynne å sprette opp og ned på den. Fortsett denne bevegelsen i ca to minutter, deretter slappe av. Denne øvelsen vil slappe av de nedre ryggmuskulaturen og få blodet pumpe til ryggen.

Arm & leg extensions:
Plasser hoftene over en øvelse ball mens mot gulvet. Spenne høyre hånd (fingertuppene) og venstre fot (på tærne) på gulvet og samtidig løfte opp din venstre arm og høyre bein. Hold denne posisjonen i tre sekunder, og gjenta bevegelsen med høyre arm og venstre ben. Gjør så mange repetisjoner som du kan.

Ryggstrekk:
Mens du er på knærne, falle fremover og ligge over terapi ball på en avslappet måte med begge armene avstivet på gulvet. Sakte løfter begge armene ut foran deg helt til de er parallelle med gulvet. Hold denne posisjonen i fem sekunder, deretter slappe av. Fortsett slik til du har fullført den anbefalte antall repetisjoner og sett.

Øvelser med vekter

Siden skoliose kan påvirke en stor del av ryggraden og ulike muskelgrupper, er det viktig å arbeide øvre del av ryggen og tilstøtende muskler. Start ut med lette manualer og gradvis øke vekten som du blir sterkere.

One-arm rad:
Len deg forover (venstre foten frem) og plassere venstre hånd på toppen av terapi ball. Starter med en lett dumbbell, inhalerer som du trekker dumbbell opp til brystet, så puster som du senker den ned igjen uten å berøre gulvet. Denne øvelsen fungerer øvre rygg muskler.

Bakre side hever:
Sitte på toppen av øvelsen ballen og plasserer begge føttene fremover. Plasser begge manualer på gulvet under bena. Løfte dem utover og opp til armene er parallelle med gulvet. Senk dem ned, og gjenta bevegelsen.