Digidexo.com

Kalsium & Hair

Kalsium & Hair


Menneskekroppen krever en viss mengde av et antall essensielle mineraler på en daglig basis; kalsium er en av disse essensielle. Kalsium er en byggestein for både hår og negler, og som kroppen din er stadig å miste det, trenger den en konstant tilførsel å forbli sunne. Kalsium er tilstede i mange forskjellige matvarer, inkludert nesten alle melkeprodukt. I tillegg, kalsiumtilskudd er lett tilgjengelig. Inntak av for mye kalsium kan ha negative resultater på kroppen, inkludert håret.

Kalsium & Hair

•  Spis kalsium-rik mat, for eksempel meieriprodukter; mørke, grønne grønnsaker; og fisk med myke bein å møte den anbefalte daglige inntaket av kalsium, som er ca 1000 mg, avhengig av din alder og kjønn. En porsjon av hver av disse tre mat vil gi omtrent 1000 mg kalsium.

•  Ta 1000 mg kalsium per dag i form av et supplement. Hvis du får i deg store mengder kalsium-rik mat, som meieriprodukter, for eksempel, kan du trenger mindre enn 1000 mg kalsium. Totalt, bør du ikke spise mer enn 2500 mg kalsium per dag.

Stopp å drikke brus og kutte ned på bakevarer og bearbeidet mat. Alle tre inneholder store mengder fosfor, noe som kan hindre assimilering av kalsium i kroppen din, ifølge University of Arizona.

Kutte ned på mengden sukker du spiser. Ifølge en studie som ble utført med rotter, som rapportert i "Clinical and Experimental Obstetrics and Gynecology" journal, sukker fører til insulinresistens, som kan hindre kroppen din fra å absorbere kalsium. Hvis de ulike elementene i kroppen din som krever kalsium, slik som håret ditt, ikke kan absorbere nok, kan du oppleve negative resultater.

Reduser fettinntaket. Overflødig fett i kosten kan være en annen årsak til dårlig kalsium absorpsjon fordi, ifølge Office of Kosttilskudd, jo mer fett maten inneholder, jo mindre kalsium er inneholder.