Digidexo.com

Årsaker til Hårtap hos kvinner

Fra arvelige lidelser til dårlig ernæring, er det mange årsaker til at kvinner skal oppleve hårtap på et tidspunkt i livet. Med håret være en viktig del i et utstillingsvindu personlige stil, de fleste kvinner stress når de begynner å oppleve hårtap. Heldigvis er de fleste årsaker til hårtap er midlertidig og kan bli reversert. Noen, derimot, kan gi varige skader.

Dårlig ernæring

Med kjepphest dietter er populære, en av de vanligste årsakene til tap av hår hos kvinner skyldes ernæringsmessige mangler. Dårlig næring, slik som utilstrekkelig protein og jern, er en betydelig faktor for å kvinnelig hårtap. Fad dietter sterkt begrensende bestemte matvaregrupper, inkludert jernrike matvarer som lever, magert rødt kjøtt, bønner og jern-forsterkede hele korn, low-carb dietter, og konsekvent ikke konsumere nok protein fra animalske produkter eller soyaprodukter kan alle bidra til hårtap .

Medisiner

Visse medisiner som de som brukes til å behandle leddgikt, depresjon, gikt, høyt blodtrykk og hjertesykdom er også ofte forbundet med hårtap. I noen kvinner, kan man bivirkning av p-piller være hårtap. Sørg for å sjekke din fødsel-kontroller bivirkning advarsler for å se om hårtap er vanlig.

Dreven hår behandlinger

Kjemikalier i døende, bleking, farging, utheving, perming og missfarging, når misbrukt, kan føre til at håret til å bli skadet og brekke. Avstå fra å bruke disse typer kjemikalier vil tillate skadet hår for å styrke.

Telogen effluvium

Forårsaket av en endring i den normale hår syklusen, skjer denne type av forbigående hårtap fra en følelsesmessig eller fysisk sjokk til systemet. Dette sjokk tidlig skyver roten inn i en hviletilstand, men innen et par måneder vil det bli aktiv igjen.

Traction Alopecia

Overdrevent styling hår eller trekke håret for hardt kan føre til ødelagte røtter. Hvis stoppes før det er permanent arrdannelse i hodebunnen, vil håret vanligvis vokser tilbake som normalt. Denne typen hårtap skyldes ikke noen form for mangel, men utilstrekkelig personlig vedlikehold som ofte trekke håret opp i trange band.

Cicatricial (arrdannelse) Alopecia

Når betennelsen skader og arr hårsekkene, hindre håret i å vokse, oppstår permanent hårtap. Mens den spesifikke betennelse avtrekkeren ikke er kjent, er denne tilstanden sett i flere hudsykdommer som lichen planus.

Andre årsaker til Håravfall

Et par andre grunner for en kvinne å oppleve hårtap er en skalp infeksjon, hormonelle forandringer eller ubalanser, eller visse sykdommer som diabetes eller lupus. Hormonelle endringer eller ubalanser kan skyldes graviditet, overgangsalder, avvikling p-piller eller fra en overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen.