Digidexo.com

Har Vitaminer virkelig fungerer?

Har Vitaminer virkelig fungerer?


Det er en risiko for vitamin overdose og av vitaminmangel, men det vi vet sikkert er det kroppen trenger vitaminer. Det er nyttig å vite hvilke deler av kroppen faktisk drar nytte av hvilken type vitaminer og hvorfor. Hva er ofte diskutert er om det er bedre å møte våre ernæring trenger gjennom kosten eller gjøre vitamintilskudd virkelig fungerer?

Immunsystemet

Immunsystemet krever vitaminer for å jobbe kontinuerlig på høyeste nivå det kan, for å beskytte deg mot sykdom. Vitamin B brukes av immunsystemet til å lage antistoffer mot infeksjon og sykdom, samt vitamin C for å hjelpe bekjempe forkjølelse og influensa. Det er mange vitaminer som er nødvendige og brukes av organer immunsystem, noen flere av dem er vitamin A, vitamin E og sink.

Vitamin D for depresjon

Mange studier har vist at vitamin D har en svært viktig rolle å spille, mot de følelsesmessige og tankeprosess resultatene av den menneskelige hjerne. Høyt antall individer som har en alvorlig depresjon og mulige suicidale tendenser har blitt sagt å mangle eller har lave nivåer av vitamin D, i kroppen. Vitamin D produseres naturlig i menneskekroppen når kroppen er direkte eksponert for solen. En annen kilde til vitamin D må søkes hvis du ikke jevnlig utsettes for sollys. Vær forsiktig med overdosering av vitamin D, da dette kan føre til hardere av arteriole vegger, i sjeldne tilfeller.

Vitamin A

Vitamin A er et fettløselig vitamin og kan lagres inne i kroppsfett i flere måneder, før det er nødvendig av kroppen. Våre øyne er kjent for å dra nytte av vitamin A, slik at de kan justere visuelle nivåer av lys og holde dem fuktig. Vegetariske matvarer som inneholder vitamin A er beriket melk, chedder ost og egg.

Folic Acid

Folic Acid er en svært viktig vitamin for gravide kvinner så vel som unge kvinnelige utvikling i løpet av tenårene. Dette er fordi folsyre bidrar til å gjøre nye friske celler i kroppen og kan også undertrykke høye hormonelle endringer og postnatal depresjon samt hindre mulige fremtidige tilfeller av ryggmargsbrokk, når det tas tidlig i svangerskapet. Det er naturlige kilder for folat gjennom kostholdet. Folsyre finnes i bananer, appelsiner, bønner, bladrike grønnsaker og korn.

Spirulina

Spirulina er ikke-kjemisk dyrket fra en naturlig formet blå grønne alger finnes over hele verden. Spirulina inneholder mange vitaminer samt proteiner og andre sunne komponenter som ikke bare gagner kroppen på mange måter, men også gjøre det mulig vitaminer og næringsstoffer i spirulina å bli absorbert av kroppen med letthet. Spirulina kan bli funnet i de fleste helsekost stores.The alger er tørket ut og formes til et pulver for å produsere en av verdens mest ernæringsmessige matvarer. FN har brukt spirulina i studier med underernært barn og fant at de ble næret innen uker når gitt spirulina.