Digidexo.com

Bruker for L-lysin

L-lysin er ikke produsert av kroppen, men det er viktig for optimal funksjon. Av den grunn må innhentes aminosyren gjennom mat eller kosttilskudd. L-lysin er nyttig i å forebygge en rekke sykdommer og tilstander.

Herpes

Tilskudd med L-lysin kan bidra til å forhindre og sette fart i utvinningen av et utbrudd av herpes simplex virus. Herpes kan skje både muntlig og genitalt.

Helvetesild

Helvetesild er et utbrudd av smertefulle lesjoner på grunn av herpes zoster virus. Helvetesild oppstår vanligvis på huden langs en nerve. L-lysin kan bidra til å forhindre og hastighet utvinning av et utbrudd.

Osteoporose

L-lysin hjelper fordøyelseskanalen absorbere kalsium og hindrer tap av kalsium i urinen. Kalsium er viktig for å forebygge bentap på grunn av osteoporose.

Bone Ombygging

I tillegg til å demme opp for tap av essensielle bentetthet, L-lysin i kombinasjon med L-arginin kan faktisk fremme bein og kollagen vekst.

Nyrestein

En mangel på L-lysin har vært knyttet til utvikling av nyrestein og anemi. Men med mindre dietten er strengt vegetarisk, er det sjelden å ha for lite L-lysin. Noen utøvere er involvert i kraftig atletisk trening kan bli utsatt for mangel.