Digidexo.com

Hva Frukt Har Folic Acid?

Hva Frukt Har Folic Acid?


Folsyre, også kjent som folat eller folacin, er en del av familien av B-vitaminer. Utilstrekkelige nivåer av folat hos gravide kvinner har vært knyttet til fødselsskader. Folsyre finnes i bønner, erter, grønne bladgrønnsaker, lima bønner og nøtter, samt mange frukt. Siden 1998 hvitt brød, har pasta og ris blitt beriket med folsyre.

Sitrusfrukter inneholder folsyre

Ifølge University of Florida, er en kopp appelsinjuice eller ett medium oransje ansett som en enkel servering. Ifølge Ohio State University hver servering inneholder 12 prosent av det daglige behovet av folsyre. Dette kan kombineres med andre kilder for å oppnå de daglige behov.

Andre frukter som inneholder folsyre

Enkelt porsjoner av jordbær inneholder rundt 20 prosent av det daglige behovet av folsyre. Om en halv kopp utgjør en enkel servering. Avokado er også en god kilde til folat.

Meloner inneholder folsyre

En enkelt, one-cup servering av honningmelon inneholder 19 mikrogram folat eller om lag 5 prosent av det daglige behovet.

Minimum dagsbehovet av folsyre

Minste daglige behov av folsyre for voksne menn og kvinner utover fruktbar alder er 400 mikrogram.

Minimum dagsbehovet av folsyre for kvinner i fertil alder

Kvinner som er eller kan bli gravide bør spise kosttilskudd som inneholder 400 mikrogram folsyre hver dag i tillegg til folsyre de forbruker i mat, ifølge wheatfoods.org.