Digidexo.com

Symptomer på allergi Hodepine

Migrene, sinus og cluster hodepine kan alle ha allergi-baserte opprinnelse. Avhengig av hva slags hodepine personen lider av, han trenger til å begynne med noen grunnleggende detektivarbeid for å få eventuell lettelse. Folk vanligvis tenker på Sinus hodepine som de eneste "allergi-baserte" hodepine, men mat og tilsetningsstoffer kan utløse utradisjonell allergi hodepine.

Sinus Hodepine

Det viktigste symptomet på denne typen hodepine er smerter konsentrert i og rundt pasientens nese, øyne, panne og kinnben. Denne smerten er forårsaket av press og lunger inne i sinus hulrom; dette lunger kan komme fra en forkjølelse eller luftveisallergier. Hvis noen tette bihuler står ubehandlet (ingen bruk av allergi medisiner eller steroide nesespray), kunne en bihulebetennelse føre.

Migrene Hodepine

Migrene kan føre til invalidiserende, bankende smerte, ofte på den ene siden av pasientens hode; pasienten er vanligvis følsom for lys og lyd, ofte blir kvalm og kanskje kaste opp. Hvis hun lider av en klassisk migrene, vil hun oppleve en "aura", som kan være en visuell forstyrrelse, en midlertidig delvis tap av syn, lukt og en uvanlig lyd. Hennes smerte vil være alvorlige og vare i flere timer (4-72 timer). Den vanlige migrene vil ikke vare så lenge, men det kan være like invalidiserende; det er ingen aura forbundet med vanlig migrene. Pasienten vil ønske å legge seg ned i et stille, mørkt rom til hodepine og symptomene har gått. Migrene kan være genetisk opprinnelse, eller de kan være allergi-basert.

Cluster Hodepine

Klyngen hodepine begynner plutselig; det kan vare i bare noen få minutter eller strekke seg over flere timer. Smerten inntreffer omtrent på samme tid hver dag i flere uker, vanligvis 4-8, kalt klyngen perioden. Cluster hodepine er mer vanlig hos menn enn hos kvinner. Smerten er sentrert rundt det ene øyet og nesebor, som vil bli rød, weepy rennende og hovne; pasienten kan rapportere følelsen rastløs med denne typen hodepine. Smerten er alvorlig, og pasienten kan forsøke å lindre hans smerte på måter som kan skremme de rundt ham.

Mat Allergi

Migrene kan være konstruert av stoffer i næringsmidler, som for eksempel tyramin eller fenyletylamin, som er funnet i sjokolade, visse oster og andre matvarer. Hver migrene pasienten trenger å begynne og holde en matdagbok der hun vil merke seg hvilke matvarer synes å være relatert til hennes migrene; denne dagboken vil være nyttig for hennes lege og allergi spesialist som de prøver å hjelpe henne lindre alvorlighetsgraden og hyppigheten av hennes hodepine.

Seasonal luftveisallergier

Bestemte tider av året kan utløse allergi hodepine hos personer som er utsatt for luftveisallergier. Smerten vil sentrum i pasientens bihuler eller nese passasjer; han bør rapportere dette til sin lege, som kan ordne allergi testing for å finne ut hvilke spesifikke stoffer pasienten reagerer på. Medisiner og immunterapi kan hjelpe.

Tilsetningsstoffer

Kosttilskudd inkluderer mononatriumglutamat (MSG), aspartam og mange andre som kan forverre migrene symptomer i de som er sensitive. MSG finnes i mange emballerte matvarer. Aspartam er et kunstig søtningsmiddel; de som er følsomme for denne substansen har som regel å benytte et annet søtningsmiddel for å unngå å utløse en migrene.