Digidexo.com

Fordelene ved å ta fiskeolje

Fiskeoljer er et populært supplement i disse dager fordi de inneholder omega-3 fettsyrer. Disse omega-3 fettsyrer er en del av de essensielle fettsyrer eller EFAs som kroppen trenger for å utføre sine ulike funksjoner. En stor del av forskningen omgir omega-3 fettsyrer, og dette næringsstoffet anses nyttig i mange forhold fra akne til hjertesykdommer til kreft.

Forbedrer blodsirkulasjonen

Omega-3 fettsyrer redusere mengden av dårlig kolesterol i blodet som kan tette fartøyene og arterier. Med en mindre innsnevret karsystemet, strømmer blodet mer fritt, og dette kan senke blodtrykket og sjansene for kardiovaskulære tilstander som hjerteinfarkt og angina (brystsmerter).

Senker Cancer Risk

I studier, er omega-3 fettsyrer vist seg å hemme vekst av cancerceller og for å redusere tumorer i bryst, prostata og kolon.

Reduserer betennelse

Mange sykdommer forårsake smertefulle og betente ledd, som for eksempel leddgikt, fibromyalgi og øyekatarr. De omega-3-fettsyrer i fiskeoljen senke den inflammatoriske responsen forårsaket av disse sykdommene.

Forbedrer hukommelsen

Fisk er har alltid vært kjent som hjernen mat, og dette er på grunn av omega-3 fettsyrer. De omega-3 fettsyrer kan hjelpe med hjernens kjemi til å forbedre hukommelsen. Disse syrene kan også hjelpe med sykdommer som demens og tilstander som dysleksi og ADHD.

Hjelper med vekttap

En studie ved University of South Australia viste at inntak av omega-3 fettsyrer og trener hadde en høyere rate av vekttap enn bare trening alene.