Digidexo.com

Årsaker til Hårtap hos barn

Årsaker til Hårtap hos barn


Ifølge Hairloss.com, to millioner barn lider av minst en form for hårtap (alopecia). Av dette tallet, vil 60 prosent vokse ut av tilstanden og 40 prosent vil ikke. Det er flere årsaker til hårtap hos barn, og bli kjent med hvilken tilstand som forårsaker det er viktig å finne den rette behandlingen.

Tinea Capitis

Tinea capitis (ringowrm) er en usammenhengende type hårtap forårsaket av en soppinfeksjon. Denne infeksjonen fører også ødelagt hår, kerion (en stor rød boggy nodule i hodebunnen), vekter og hovne lymfeknute kjertler.

Trichotillomania

Dette er en tilstand forårsaket av hårene blir trukket fra hodebunnen, øyevipper eller øyenbryn. Barn som har denne tilstanden vanligvis begynne å trekke håret, av nervøsitet eller stress, og det er vanligvis vanedannende. Tegn på Trichotillomania er: ujevn hårlengde, flekkvis håravfall og ødelagt hår.

Traction Alopecia

Traction Alopecia er håravfall forårsaket av håret blir dratt for hardt. Denne tilstanden er vanligvis sett i kvinnelige barn med stramme hestehaler eller fletter. Traction Alopecia kan skade hårsekkene forårsaker håret til å falle fra hårfestet, eller å falle ut i andre områder.

Alopecia areata

Denne typen hårtap er ikke smittsomt som Tinea capitis, selv om håravfall mønster kan se like ut. Alopecia areata fører til at håret til å falle ut i patcher i 02:59 områder i hodebunnen, men det fører ingen irritasjon, betennelse eller rødhet.

Telogen effluvium

Dette hårtap tilstand påvirker det meste spedbarn. Det Håravfall er en normal prosess, forårsaket av håret falle ut til å regenerere sterkere hår. Denne tilstanden kan også påvirke ungdommer i tider med stress. Dette skyldes stress kan føre til at håret syklus blir avbrutt og gå inn i hvilefasen.