Digidexo.com

Hvorfor er Kortikosteroider & Bronchodilators brukes sammen?

Hvorfor er Kortikosteroider & Bronchodilators brukes sammen?


Kortikosteroider og bronkodilatorer behandle lungesykdommer, spesielt kronisk obstruktiv sykdommer som astma og kronisk obstruktiv lungesykdom, eller KOLS.

I disse typer sykdommer, betennelser og muskelkramper i luftveiene gjør det vanskelig å puste. Kortikosteroider er en gruppe stoffer som brukes til å kontrollere betennelse. Bronchodilators brukes til å slappe av musklene i luftveiene. Som et resultat, og kortikosteroider bronkodilatorer det lettere å puste.

Indikasjoner

Ved hjelp av kortikosteroider og bronkodilatorer sammen er den mest effektive måten å behandle sykdommer som astma og KOLS. Kortikosteroider alene ville behandle den medfølgende lunge betennelse og slimproduksjon, men ville ikke lindre muskelspasmer som gjør det vanskelig å puste. I kontrast, ville bronchodilators slappe luftveiene, men ikke redusere betennelse. Siden det er ingen enkel medisiner som er både en anti-inflammatorisk og muskel relaxer, er kortikosteroider og bronkodilatorer som brukes sammen for å gi maksimal lettelse.

Kortikosteroider

Betennelse er kroppens reaksjon på skade eller utenlandsk invasjon. Det er som en hær som angrep når truet og deretter trekker seg tilbake. Kroppens naturlige kortikosteroider kontrollere betennelse. I noen sykdommer, inkludert astma og kols, mislykkes hæren å trekke seg tilbake. Som et resultat, er syntetiske kortikosteroider som kreves for å kontrollere inflammasjon. Den syntetiske steroid medisiner flutikason, budesonid, mometason og triamcinolon er eksempler på de som er foreskrevet for langsiktig kontroll av lungebetennelse.

Bronchodilators

Bronkodilatorer føre den glatte muskel av luftpassasjene for å slappe av. Dette gjør at luftveiene til å utvide og gjør puste lettere. Bronchodilators binde seg til glatte muskel reseptorer. Kjemikalier er gitt som forteller luftveiene til å slappe av og utvide.

En annen type av et bronkodilaterende middel forhindrer luftveis innsnevring ved binding til de sensoriske nerveender av luftveisbelegg og hindre muskelkontraksjon.

Bronchodilators kan være korttidsvirkende, for eksempel Albuterol, Levalbuterol, pirbuterol og ipatroium, og langtidsvirkende, slik som tiotropium, salmeterol og formoterol.

Administrering av medisiner

Kortikosteroider og bronkodilatorer er vanligvis inhalert sammen ved hjelp av en håndholdt inhalator eller en maskin kjent som en forstøver. Inhalatorer leverer en målt dose av medisiner i ett skudd. Nebulizers skape en fin tåke av medikamentløsningen, som inhaleres gjennom et rør i 5 til 10 minutter.

Forholdsregler

De enheter som inneholder både kortikosteroider og bronkodilatorer er ment for langsiktig sykdomskontroll. De er ikke ment å motvirke akutt pustebesvær.