Digidexo.com

Hvordan måle en person for en rullestol

Måle kroppen din er nødvendig for å sikre rullestolen passer ordentlig. En rullestol som er for stort kan påvirke din tilgang til hjul og bremser, samt din holdning og evne til å nå de fothvilere. En rullestol som er for liten kan legge konstant press på huden din og vev, noe som kan føre til hudskader. Tykkelsen på en pute, som kan være en separat kjøp, kan påvirke målingene. Få noen til å hjelpe deg med å skaffe dine mål mens du sitter komfortabelt i en oppreist stol og hvile føttene flatt på gulvet.

Hvordan måle en person for en rullestol

Måling for en rullestol

•  Beregn setebredden ved måling fra den ene siden til den andre, i inches, de bredeste punktene på tvers av dine hofter og lår som du sitter i en normal stilling, knærne litt fra hverandre. Tilsett 1 tomme til denne målingen for å tillate komfort.

•  Beregn setedybden ved å måle, i inches, fra baksiden av setet på baksiden av kneet. Trekk en tomme fra denne målingen for den endelige setedybde og trekke en mer tomme hvis du bruker føttene til å skyve eller manøvrere rullestolen.

Trekk ut armen fremover. Beregn rygghøyde ved å måle, i inches, avstanden fra bunnen av setet på undersiden av den forlengede arm. Bruk denne målingen som rygghøyde hvis du ikke klarer å bruke overkroppen, men trekker tre inches fra denne målingen hvis du har god skulder og arm styrke. Hvis du har stor overkroppen styrke, og du er i stand til aktivt å skyve rullestolen, subtrahere 4 inches fra baksiden høyde.

Bend ene arm ved albuen samtidig som underarm parallelt med gulvet. Beregn armlenehøyde ved å måle, i inches, avstanden fra bøyd albue til undersiden av setet. Legg en tomme til denne målingen.

Beregn fotstøtten høyde ved å måle, i inches, fra bunnen av hælen til undersiden av låret. Legg en tomme til denne målingen.

Justere målingene for en rullestolputer

til den totale tykkelsen av begge sideputer til måling setebredde.

•  Legg tykkelsen av ryggputen til setedybdemåling.

Legg ½ tykkelsen på seteputen til baksiden høydemåling hvis du har god skulder og arm styrke eller hvis du har stor overkroppen styrke og er i stand til å aktivt presse rullestolen.

9. Legg ½ tykkelsen av seteputen til armlenet høydemåling.

Trekk fra tykkelsen av den komprimerte puten fra fotstøtten høydemåling.

Hint

  • Mål begge sider av kroppen din, siden noen mennesker kan ha signifikante forskjeller mellom sin venstre side og deres høyre side. Bruk av målinger av den korteste siden til å bestemme rullestolen størrelse.
  • Noen rullestoler har justerbare funksjoner som er nyttig hvis du tilfeldigvis kjøpe en ny rullestol pute som er tykkere eller tynnere enn den du bruker for øyeblikket. Du kan også kjøpe en tilpasset sittepute som kan justeres.
  • Rullestolen setebredde er bare bredden av setet, ikke selve stolen. Ta dette i betraktning når man skal avgjøre om stolen vil passe gjennom døråpninger.