Digidexo.com

Hvordan slutte å drikke mye alkohol

For de fleste er ganske normal, kontrollert og selv sunn regelmessig alkoholforbruk. Rødvin særlig er kjent for sine kraftige antioksidanter og positiv innvirkning på hjerte. Men når konsumert i overkant, kan alkohol være ganske skadelig, svekke dømmekraft og forårsaker uopprettelig skade på lever, hjerte, hjerne og andre organer. Hvis du føler at du er forbruker for mye alkohol, her er noen trinn for å hjelpe deg å slutte å drikke til overmål.

Hvordan slutte å drikke mye alkohol

Hvordan slutte å drikke mye alkohol

•  Hold orden på alkoholinntaket for en uke, og bemerker den tiden av dagen, ditt humør, type alkohol konsumert, mengden og innstillingen. For eksempel kan du skrive at du hadde fire øl med dine medarbeidere på en happy hour etter jobb, og at du var sliten og stresset. Dokumentere alkoholinntaket er første skritt mot å kontrollere forbruket av det.

Lær hva sunt inntak er for din høyde og vekt. Generelt, eksperter anbefaler ikke mer enn en servering av alkohol per dag for kvinner og ikke mer enn to porsjoner per dag for menn. En servering av alkohol regnes som 5 oz. vin, øl eller brennevin. Bor innenfor disse retningslinjene vil hindre deg fra å drikke til overmål.

Kjenn dine begrensninger. Alle tåler alkohol annerledes. Mens de serverer størrelser skissert ovenfor er gode retningslinjer, det finnes alltid unntak fra regelen. For eksempel kan en 100 kilos kvinne mest sannsynlig ikke vil være i stand til å håndtere samme mengde alkohol som en 250 kilos mann. Vet hva kroppen din tåler og unngå å drikke mer enn du kan ansvarlig håndtere.

Prøv å konsumere alkohol med mat, som bremser ned frekvensen av absorpsjon i kroppen din. Aldri drikke på tom mage.

Lær å si nei. Mens du drikker alkohol kan være en stor del av ditt sosiale liv, lære å si nei er et viktig skritt i å stoppe overforbruk av alkohol. Prøv å drikke vann mellom hver alkoholholdige drikke, eller kutte hardt brennevin med vann eller en spritzer å unngå å drikke til overmål.

Gjør deg ansvarlig. Hvis du vet at du vil være rundt alkohol, planlegge hvor mange drinker du vil forbruke. Tips en venn eller sette en alarm på telefonen slik at du vet når du skal slutte å drikke.

•  Hold alkohol ut av ditt hjem. Spar det til en spesiell anledning, for eksempel en fest eller middag ute. Jo mindre alkohol du har rundt, jo mindre vil du bli fristet til å drikke til overmål.

Hint

  • Rådfør deg med lege eller en lokal støttegruppe hvis du ikke kan få din alkoholforbruk under kontroll. Alkoholisme og alkoholmisbruk er svært alvorlige forhold, og bør behandles som sådan.
  • Unngå alkohol helt hvis du er gravid eller ammende.