Digidexo.com

Hva er årsakene til høyt diastolisk press?

Når du får blodtrykket kontrolleres, er dine målinger tatt i millimeter kvikksølv. Jo høyere tallet kalles det systoliske trykk, og den nedre rekke er referert til som det diastoliske trykket. Jo høyere diastolisk trykk er, jo større er risikoen for helsemessige komplikasjoner.

Om diastolisk blodtrykk

Diastolisk blodtrykk undersøker mengden av blodtrykket plassert på hjertet når den er avslappet. Den diastoliske tallet er som oftest mindre enn det systoliske nummeret på grunn av det faktum at belastningen plasseres på arteriene er mindre mellom taktene hjertet deretter når hjertet er faktisk slår.

Diastolisk Readings

En normal diastoliske blodtrykksmåling er et mål på 80 millimeter kvikksølv eller mindre. Hvis diastolisk blodtrykk kommer i mellom 80-89 millimeter kvikksølv, anses du å ha prehypertension, som kan utvikle seg til hypertensjon. Eventuelle diastolisk blodtrykk 90 millimeter kvikksølv eller høyere er klassifisert som høyt blodtrykk eller hypertensjon.

Årsaker

The University of Medicine and Dentistry of New Jersey sier at årsakene til høyt blodtrykk kan variere. Årsaken kan være forbundet med sammentrekning av blodårene, en større enn normal mengde blod, eller hjertebank hardere enn normalt. Slike situasjoner i kroppen fører til ekstra press mot arteriene. I andre tilfeller kan det økning i blodtrykket være relatert til ukjente medisinske tilstander. Oftest høyt blodtrykk kan ikke bli helbredet, men ofte det kan forebygges og håndteres.

Risiko

Mer enn 60 millioner amerikanere er rammet av høyt blodtrykk, ifølge University of Medicine and Dentistry of New Jersey. Siden hjertet er overarbeidet med en forhøyet diastolisk blodtrykk, er sjansene for herdet arterier, hjertesykdom og hjerneslag øker. Høyt blodtrykk kan også føre til skadet øynene og nyresykdom og nyresvikt. Ifølge den høyt blodtrykk behandling hjemmeside, hver 10 millimeter økning i diastolisk trykk dobler sjansene for skadelige effekter av høyt blodtrykk.

Behandling

En forhøyet diastolisk blodtrykk kan behandles på en rekke måter. Hvis du har høyt blodtrykk, kan du prøve å gjøre noen endringer i livsstilen din. Dette inkluderer å se på hva du spiser, opprettholde en daglig mosjon rutine og begrense eller eliminere røyke og drikke alkohol. Også en rekke medisiner, som for eksempel diuretika, betablokkere og kalsiumkanalblokkere, kan hjelpe med høyt blodtrykk. Medisiner ikke løse høyt blodtrykk, men senk den mens du er på medisiner.