Digidexo.com

Hvordan kontrollere appetitten

Det kan være veldig frustrerende når du prøver å gå ned i vekt. Uansett hva du gjør, du kan bare ikke slutte å tenke på mat, og det virker som om du spiser hele tiden. Ikke få panikk, med litt selvkontroll, vil du ha din appetitt temmet på kort tid.

Hvordan kontrollere appetitten

•  Drikk rikelig med vann. Når magen knurrer du alltid tror det er for mat. Mesteparten av tiden er det kroppen din forteller deg at du trenger vann. Vann er et fantastisk verktøy i Ardenneroffensiven. Det fyller deg opp og er kalorifritt. Drikker et stort glass vann før eller under våre måltider kan fylle oss opp slik at du ikke overspiser.

•  Spis sakte. De fleste mennesker spiser så fort at kroppen ikke har tid til å gi deg beskjed når du er full. Spise sakte vil gi deg tid for maten å fordøye og dermed fylle deg opp med mindre mat.

•  Hold opptatt. Trening, lese en bok eller se en film. Gjør noe du liker å holde tankene bort fra mat.

Spis mindre, hyppigere måltider. Spis 4-6 små måltider om dagen i stedet for tre store måltider. Dette vil redusere din trang til å snack så mye.

Puss tennene. Den kule minty smak i munnen vil avskrekke deg fra å flytte en matbit. Ikke bare fordi tennene føler fin og ren, men fordi maten ikke bland godt med tannkrem!

Fyll opp på fiberrike grønnsaker og frukt. Fiber gjør at du føler fyldigere for en lengre tidsperiode.

Hint

  • Ikke hopp over måltider! Hoppe over et måltid kan føre til at du overspising senere.