Digidexo.com

Betyr rødkål fremme vekttap?

Betyr rødkål fremme vekttap?


Høring om kål suppe diett kan ha gitt deg ideen om at kål har noen spesiell vekt-tap fremme evne, men noen vekttap på dette kjepphest kosthold er fra svært lav kalori innhold, ikke kål. Imidlertid er rødkål lav energitetthet og gir betydelige mengder av vitamin A, C og K, så legger det til kosthold kan bidra til å gjøre det enklere for deg å møte dine mikro behov og føler seg full mens forbruker færre kalorier.

Kalori innhold

Rødkål er en lav kalori mat, med bare 22 kalorier i en kopp rå strimlet kål eller en halv kopp kokt strimlet kål. På grunn av sin høyt vanninnhold, krymper det i volum ganske mye når du koker. Nesten alle disse kaloriene kommer fra de 5,2 gram karbohydrater i dette servering av kål, men du vil også få 1 gram protein. Rødkål er i utgangspunktet fett gratis.

Energitetthet

Mat lavt i energitetthet, som rødkål, inneholder svært få kalorier per gram mat. Dette gjør dem veldig mettende, fordi du kan spise en stor mengde uten å gå over den anbefalte kaloriinntak. Det er den totale mengden, eller volum, av mat som gjør at du føler deg full, ikke hvor mye kalorier du spiser, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Hvis du spiser rødkål i begynnelsen av måltidet, vil du være i stand til å spise en mindre del av mer energitette matvarer som kjøtt senere i måltidet fordi du vil sannsynligvis være mindre sulten.

Forskningsresultater

Spise mer frukt og grønnsaker, for eksempel rødkål, kan hjelpe deg å miste vekt. En studie publisert i "European Journal of Clinical Nutrition" i 2007 fant at folk rådes til å konsumere minst 400 gram grønnsaker og minst 300 gram frukt per dag mistet mer vekt og forbedret sine blodtrykket mer enn deltagerne som var i kontrollgruppen. Fyll halve tallerkenen med frukt og grønnsaker, deretter dele den andre halvparten mellom hele korn og protein matvarer, som vil hjelpe deg å øke frukt-og grønnsaksinntak mens du spiser mindre av de mer energitette kjøtt og korn.

Legge Kål til kosthold

Lag en grønnsakssuppe med rødkål eller lage en slaw eller annen salat med strimlet kål å starte måltidet. Bland kål med epler eller poteter og eddik og stek den på komfyren for en næringsrik siderett. Bruk kål slaw til toppen smørbrød, eller lage en hovedrett salat med kylling, gulrøtter, spinat, peanøtter og en asiatisk stil dressing.