Digidexo.com

Hvordan bruke Zopiklon

Zopiklon er en generisk muntlig reseptbelagte sove medisiner som brukes til å behandle søvnløshet. Medisinen hjelper en person til å sovne og sove uten å våkne i løpet av natten. Fordi Zopiklon er vanedannende, bør det kun brukes kortvarig. Generelt er det ikke er foreskrevet for lenger enn fire uker.

Bruksanvisning

•  Velg et tidspunkt å ta Zopiclone når du vet at du vil være i stand til å få en full natts søvn, noe som tilsvarer syv til åtte timer.

Ta foreskrevet dose av Zopiclone før sengetid. Zopiklon er generelt rask virkende. Den nøyaktige tiden det tar å indusere søvn varierer med hver enkelt. Du vil lære hvor lenge Zopiclone tar å jobbe for deg etter at du har tatt medisinen.

Snakk med legen din dersom Zopiclone ikke hjelpe deg å sovne eller hvis du våkner opp i hele natt etter å ha tatt Zopiclone. Legen din kan øke din foreskrevet dose eller et annet legemiddel.

Tips og advarsler

  • Blant de bivirkninger forbundet med Zopiklon er en bitter smak, munntørrhet, døsighet, mangel på koordinasjon etter våkner, trøtt og hodepine. Noen av de mindre vanlige bivirkninger er halsbrann, fordøyelseskanal opprørt, endringer i avføring, endring i appetitt, dårlig ånde, sleep walking, forvirring, hukommelsestap og seksuell dysfunksjon. Eldre mennesker kan oppleve hjertebank eller en kriblende følelse på huden. Eldre mennesker er mer tilbøyelige til opplever bivirkninger når du tar Zopiklon enn yngre mennesker.
  • Zopiklon bør brukes bare når en person er i stand til å få sju eller åtte timers søvn. En person som er på Zopiklon kan ikke huske hendelser som skjedde under påvirkning av medisiner. Dette er ikke et problem når medisinen blir tatt på riktig måte, før en hel natts søvn. Dette hukommelsestap kan oppstå hvis en person våkner mens Zopiclone er fremdeles i kraft. Folk som tar Zopiklon bør ikke driver eller bruke maskiner etter å ha våknet fra en natts søvn før de vet hvordan medisinen påvirker dem. Sikkerheten ved bruk av Zopiklon har ikke blitt testet på gravide kvinner, ammende kvinner eller barn. Hvis du er gravid, planlegger å bli gravid eller blir gravid rådføre seg med legen din før du tar Zopiklon. Ikke drikk alkohol, ta andre sover medisiner eller CNS-depressiva mens du tar Zopiklon, med mindre foreskrevet av lege. Rådfør deg med legen din før du tar noen andre medisiner mens du tar Zopiklon. Zopiklon kan ikke være hensiktsmessig for personer som har depresjon eller andre former for psykiske lidelser. Personer som har epilepsi eller andre beslag lidelser bør ikke slutte å ta Zopiclone brått, men heller bør gå av medisinen gradvis. Avvikle bruken av Zopiclone og ringe legen din umiddelbart hvis du opplever atferdsproblemer eller alvorlige humørsvingninger etter å ha tatt medisinen.