Digidexo.com

Tegn og symptomer på gasstrykket i bryst

Tegn og symptomer på gasstrykket i bryst


Gasstrykket i brystet er en tilstand som kalles pneumothorax. Tilstanden er også referert til som en kollapset lunge og oppstår når luftlekkasjer inn i rommet mellom lungen og brystveggen, forårsaker trykket på den berørte lunge. I noen tilfeller kan lungen bare delvis falle sammen. En liten pneumothorax kan leges på egen hånd, råder Mayo Clinic. Det er flere årsaker til pneumothorax, inkludert bryst skader og sykdom, men det kan også oppstå uten grunn i det hele tatt.

Symptom: Sudden Sharp brystsmerter

Med pneumothorax, vil en person oppleve en plutselig smerte på samme side som den berørte lunge. Hvis begge lungene er berørt, kan personen føle smerter i hele brysthulen.

Symptom: kortpustethet og tetthet i brystet

Som lufttrykket bygger rundt det berørte lunge, vil personen ha økende problemer med å puste. Personen kan også oppleve tetthet i brystet som økte trykket constricts lungen. Hvis bare en liten mengde luft blir mellom lungen og brystveggen, kan personen oppleve svært få symptomer. Alternativt kan symptomene bli bedre i løpet av dagen, selv om lungene er fortsatt delvis kollapset.

Logg: Rapid hjertefrekvens

Den kollapset lunge tar inn mindre oksygen på grunn av pneumothorax. Som et resultat, har hjertet til å jobbe hardere for å levere det oksygen kan det til resten av kroppen. Personen kan også bli opphisset av å være ute av stand til å puste, noe som også vil øke hjertefrekvensen.

Andre Signs

Personen kan ha en synlig skade på den berørte side av brystet. Skader kan omfatte brukne ribbein og punktering eller knivstikk. Kjøretøyets airbag, HLR og annen stump traume i brystkassen kan også forårsake pneumothorax. Personen kan ikke ha sår, men kan utvise flenger og blåmerker i det berørte området. Sykdommer som tuberkulose, lungebetennelse og cystisk fibrose kan forårsake pneumothorax. Hvis en pasient har en luftveissykdom, og stiller andre tegn og symptomer, kan han ha pneumothorax.

Det er flere forhold som har symptomer som ligner på pneumothorax. Enhver person som opplever plutselige brystsmerter eller problemer med å puste bør konsultere sin lege umiddelbart. Dersom smertene øker eller pusten blir mer svekket, søke øyeblikkelig hjelp.