Digidexo.com

Teknikker for å roe ned en sint person

Teknikker for å roe ned en sint person


Anger er en normal sunn følelse, ifølge American Psychological Association. Imidlertid kan ukontrollert sinne føre til dysfunksjonelle personlige relasjoner, konflikt med kolleger og arbeidsgivere og helseproblemer. Ukontrollert sinne kan også føre til juridiske kostnader på grunn av overgrep, trusler om skade eller trusler og forstyrre freden. Det er noen ganger vanskelig å vite hvordan man skal hjelpe en sint person roe ned, og vanlige reaksjoner på sinne ofte drivstoff sinne. Det er strategier som folk kan bruke for å roe ned en sint person og forebygge eller minimere negative konsekvenser.

Bruk en rolig stemme

En naturlig reaksjon for mange mennesker når de blir kontaktet av noen som snakker høyt eller roping er å snakke enda høyere. Det synes å være en vanlig misforståelse at snakker høyt vil få en persons oppmerksomhet bedre enn å bruke en normal volum på tale. Men foreviger dette problemet og den sinte personen vil da snakke eller skrike høyere. Å hindre en shouting match, opprettholde en normal volum av tale. Ofte sint person blir nødt til å senke sitt volum å selv høre hva du sier. I noen tilfeller vil roping ikke stoppe, men du kan hindre den fra å bli verre.

Bruk en ikke-truende Stance

Står rett foran en person eller i en persons personlige plass kan gjøre en sint person føler seg truet og kan hevde utbrudd. En ikke-truende holdning er litt til siden for personen, for ikke å blokkere ham fra å forlate området. Hver persons oppfatning er annerledes, men personlig plass vanligvis måler tre meter eller en armlengde unna. Tenk deg en sirkel tre meter rundt sint person og holde ut av hans krets.

Ikke snakk om Hva er galt

Det er nesten umulig å løse en konflikt, mens en person er sint. Raste følelser hindre rasjonell tanke og resonnement. Men unngå å fortelle den sinte personen som hun er irrasjonell eller urimelig. Når personen roer ned hun kan diskutere hva som gjorde henne sint og måter å løse det. La henne vite at du ønsker å løse problemet, men du kan ikke snakke med henne til hun roer seg.

Lytt

Ofte en person blir sint fordi han føler ingen lytter. Gjør reflekterende utsagn som: "Jeg hører du sier du er sint," og "Du tror ikke noen bryr seg." Unngå kranglet med personen hvis noe han sier er ikke sant. Du ønsker kanskje å utfordre disse uttalelsene når han er rolig, men gjør det nå kan bare gjøre ham sintere. Ved hjelp av reflekterende lytting hindrer ytterligere argumenter med den sinte personen og gir ham ingen steder å gå med sin vrede.