Digidexo.com

Hva er inkubasjonstiden for tuberkulose?

Tuberkulose (TB) er en langsom skille bakterier, og derfor kan bli sovende i mange år før utvikler seg til aktiv TB. Det er lett å behandle med tidlig oppdagelse og forsiktig tilslutning til en medisinsk diett.

Infeksjon

TB infeksjonen er forårsaket ved å puste i tåke hostet ut av pasienter aktivt infiserte som ikke blir behandlet. Passivt infiserte pasienter og dem midt i behandlingen kan ikke spre sykdommen.

Inkubasjon

Lengden på TB inkubasjon varierer avhengig av individuelle risikofaktorer. Innen seks uker etter å ha blitt utsatt, utvikler en smittet person en primær infeksjon i lungene, noe som kan ha noen symptomer. Sykdommen går deretter inn i en hvilefase som kan vare uker til år.

Risikofaktorer

Personer med sunt immunforsvar kan bli infisert i årevis før utvikle en aktiv TB infeksjon. De med nedsatt immunforsvar som følge av hiv eller andre forhold (dårlig ernæring, for eksempel), eldre og svært unge kan utvikle en aktiv TB infeksjon mye raskere. I disse tilfeller kan legemet ikke være i stand til å inneholde TB til lungene. TB kan da påvirke bein og ledd, indre organer og til og med øyne og hud.

Symptomer

TB symptomene vanligvis begynne med en kronisk hoste med oppspytt som varer mer enn tre uker. Feber, tretthet, tap av appetitt (som ofte resulterer i vekttap), svetting, utilpasshet og kortpustethet kan også forekomme. Fordi TB symptomene kan være lik de andre sykdommer og lungesykdommer, kan bare en lege gjøre en positiv diagnose.

Tester og behandling

En enkel hudtest kan bekrefte tilstedeværelse av TB-bakterier. Røntgenundersøkelse kan bekrefte aktiv infeksjon, men en kultur (11:56 uker) vil gi en definitiv diagnose. Behandling er vanligvis seks måneder med antibakterielle medikamenter tas hver dag.