Digidexo.com

Lacerated Liver Treatment

Lacerated Liver Treatment


Leveren sårskader er ikke en uvanlig skade. På grunn av leverens størrelse og dens fast posisjon i kroppen, er den utsatt for skade. Det er den nest mest skadet organ når magen er skadet. Da leveren er skadet, kan den bli flerret, og dette kan være livstruende.

Typer Liver Laserasjon

De to årsakene til lever sårskader er sløv traumer og penetrerende traume. Stump traume sårskader oppstår vanligvis når ribbeina som dekker leveren (7 til 9) er brukket. Dette er den mest vanlige årsak, noe som vanligvis skjer som skader mottatt i et motorkjøretøy ulykke. Penetrerende skader er når noe utenfor kroppen, si en kniv, kommer inn i kroppen, og skjærer leveren. Hver skade er også gradert på en skala som priser skaden hvor som helst fra 1 til 6 med 6 som den mest alvorlige.

Kirurgi eller ikke

Hvis leveren er blitt lacerated, vil det være blødning. Mageområdet vil være smertefullt eller minst anbud. Pasienten kan også ha smerter i høyre skulder og tegn på sjokk. Kirurgi pleide å bli brukt for å reparere alle flenger inntil studier funnet at 86 prosent av dem hadde stoppet blødning ved tidspunktet for operasjonen var ferdig. Dette betydde kroppen hadde allerede begynt å komme seg etter sårskader på egen hånd og operasjonen rett og slett skapt en mer skade for kroppen. I dag er diagnostisering av en lacerated leveren gjort av en CT scan. Dette er ikke-invasiv og angir om blødningen er stoppet eller ikke.

Vanligste behandlingen for Flenger

Store rifter vil fortsatt kreve en laparotomi (kirurgi som åpner buken) og reparasjon. Mindre flenger kan overvåkes for å sikre at legemet er i stand til å reparere seg selv. I første omgang vil legen overvåke pasienten for å se om blødningen stopper. Blodprøver vil bli gjort for å måle hemoglobin og hematokritt i blodet. Etter en begynnelsesfall etter skaden, bør tallene begynner å øke. Pasientene vil også trenge totalt sengeleie i to dager. I løpet av denne tiden, vil ytterligere blodprøver gjøres hver 6 til 12 timer for å sikre at ingen tilbakeslag i hemoglobin eller hematokritt. Etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset, kan anstrengende fysisk aktivitet begrenses for inntil tre måneder som leveren gjenoppretter fra skade.