Digidexo.com

Øyesykdommer hos barn

Øyesykdommer hos barn kan variere fra en tilstand som rosa øye, noe som fører til mild irritasjon og ubehag, til en tilstand som familiær blindhet, noe som kan føre til fullstendig tap av synet. Blant årsakene til øyesykdommer hos barn har feil fungerende øyemusklene og arvelighet.

Signs

Tegn på øyesykdommer hos barn inkluderer hengende øyelokk, utstående øyne, krysset øyne og øyne som er ofte vassen, har puss, viser skorpe eller utflod eller blø.

Vanlige lidelser

Amblyopi eller lat øye, og skjeling kan øynene å krysse eller punkt i forskjellige retninger. Andre vanlige tilstander inkluderer å være nærsynt og langsynt.

Mindre vanlige tilstander

Retinitis pigmentosa og prematuritetsretinopati (ROP) er mindre vanlige øyesykdommer hos barn. Begge føre til blindhet, men ROP kan føre til en frittliggende netthinnen.

Medfødte sykdommer

Medfødt glaukom forårsaker nerveskader, og medfødte katarakt årsaker blokkert visjon. Leber medfødt amaurosis (LCA) og familiær blindhet både kan føre til blindhet.

Vanlige infeksjoner

Med konjunktivitt eller rosa øye, øynene bli rosa, har en gul utflod, kløe og er følsomme for lys. Sty er en infeksjon som ser ut som en kvise på øyelokkene og kan føre til infeksjon.

Behandling

Behandling av øyesykdommer hos barn kan inkludere øye øvelser, antibiotika dråper og salver, iført briller og kirurgi.