Digidexo.com

Farene ved Toner Partikler

Studier som undersøker effekten av tonerpartikler på menneskers helse har variert i sine konklusjoner, men alle er enige om temaet trenger mer forskning. Laserskrivere er standard for de fleste store kontorer. Tre studier 2007-2010 illustrerer fokus for dagens forskning. Mens man trekker en direkte kobling mellom tonereksponering og redusert lungefunksjon hos mus, en annen finner ingen sammenheng mellom økt dødelighet og toner eksponering i menneskelig arbeidskraft. En banebrytende australsk studie fra 2007 viste mikroskopiske tonerpartikler utgitt av skrivere kan inhaleres dypt ned i lungene.

Toner bruk og inneklima

En australsk studie i 2007 konkluderte med at laserskrivere som brukes i boliger og kontorer slipper svært små partikler av toner i luften og kan inhaleres dypt inn i lungene, utgjør en potensiell helserisiko. Studien ble gjennomført av International Laboratory for luftkvalitet og helse i Brisbane, Australia, ved Queensland University of Technology. Studien testet populære modeller under Canon, HP Color Laserjet, Ricoh og Toshiba merkenavn. Sytten ble merket "high partikkel emittere."

En ekstra fase av studien sett på partikkelutslipps kjennetegn ved tre ulike laserskrivere. Studien konkluderte utslippene skriver-type spesifikke og påvirket av tonerdekning og en alder av kassetten. En skriver utgitt partikler inn i en forsøkskammeret med en hastighet som kan sammenlignes med de partikkelutslipp fra sigarettrøyking, ifølge rapporten. Helseeffekter fra disse mikroskopiske partikler kan være alt fra irritasjon av luftveiene til mer alvorlige sykdommer, inkludert hjerte- og karsykdommer og kreft, ifølge Lidia Morawska, en av forfatterne av studien, og garantert videre studier.

Dødeligheten av utsatte ansatte

En studie publisert i Journal of Occupational & Environmental Medicine i oktober 2010 målte dødelighet av arbeidstakere som utsettes for toner over tid, og konkluderte med var det ingen bevis for at toner eksponeringen økte risikoen for død av enhver årsak, eller fra noen av de 23 spesifikke dødsårsaker analysert. Studien så på 33 671 ansatte i kopi arbeidsplass som jobbet mellom 1960 og 1982 i produksjon eller vedlikehold. Forskere spores sine vitale status gjennom 1999 og beregnet standardiserte dødelighetsforhold ved hjelp av den amerikanske befolkningen for sammenligning. Studien rapporterte resultater i samsvar med generelle dødelighetsmønstre blant sunne arbeidsforhold populasjoner.

Lunge Responses hos mus etter Toner Eksponering

En studie publisert i september 2010, konkluderte med at eksponering for tonerpartikler kan hemme normal vekst hos mus, og også føre til en betydelig inflammatorisk respons med lesjoner i lungevevet. En tonersuspensjonen ble dryppet inn i lungene av mus av hannkjønn fire ganger på alternerende dager og overvåket forskere responsen av lungene ved intervaller. Studien ble gjennomført av CAS Key Lab for biologiske effekter av nanomaterialer og Nanosafety, ved National Center for nanovitenskap og teknologi i Beijing, Kina. Forskere konkluderte videre studier var viktig å vurdere de potensielle helseeffekter på mennesker av slik eksponering.