Digidexo.com

Informasjon om Probiotika for å hjelpe med kolon problemer

De fleste mennesker ser bakterier som skadelige organismer som forårsaker farlige infeksjoner. Mens det er mange skadelige bakteriestammer, oppstår flere stammer naturlig i fordøyelsessystemet og er faktisk gunstig. Det er allment antatt at de stammer av "gode bakterier" kan brukes til å behandle sykdommer som kolon problemer og å fremme generelt god helse. Disse levende mikroorganismer er kalt probiotika.

Funksjon

Probiotika er vanligvis brukes til å hjelpe med kolon problemer. Kolon problemer som diaré, laktoseintoleranse og irritabel tarm-syndrom har blitt ganske vanlige plager i dagens samfunn. Personer som lider av disse kan oppleve symptomer som magekramper, gass, kvalme og oppblåsthet. Tykktarmen inneholder naturligvis et stort antall mikrober som hjelper i fordøyelsesprosessen. Mange tror at det å bruke probiotika for å etterfylle kroppens tilførsel av gode bakterier kan bidra til å lindre disse symptomene.

Typer

Det finnes flere varianter av gode bakterier i dag selges som probiotika i kommersielle produkter, eller som en ingrediens, som hevder å hjelpe med kolon problemer. De kommer i kapselform og i mat- og drikkeprodukter som yoghurt, miso, ugjæret melk og i visse juice. To populære stammer inkluderer Lactobacillus, som er ofte funnet i yoghurt eller ugjæret melk, og Bifidobacterium som også finnes i ugjæret melk. Forskjellige stammer av probiotika kan ha ulik effekt på tykktarmen og andre kroppslige systemer.

Betraktninger

Mange produkter som hevder å inneholde probiotika som kan hjelpe med kolon problemer eksisterer på markedet i dag. Effekten av probiotika stoler tungt på tilstedeværelse av levende, aktive kulturer. Forbrukerne bør være oppmerksom på at noen av disse produktene kan faktisk ikke inneholde kulturer som lever og aktive. Noen produkter kan også mangler tilstrekkelige nivåer av mikrober for å hjelpe med kolon problemer. Når du velger en bestemt probiotisk produkt, bør forbrukerne vurdere å velge de som er laget av et anlegg som er NSF-sertifisert og GMP-kompatibel.

Risiko

Probiotika er generelt ansett for å være en trygg måte å hjelpe med kolon problemer. Men som med alle medisiner eller kosttilskudd, er det viktig å huske på at probiotika kan potensielt samhandle med andre legemidler eller kosttilskudd og kan forårsake bivirkninger forbundet med kolon som gass eller oppblåsthet. Personer med svakt immunforsvar, alvorlige fordøyelsesproblemer og kvinner som er gravide må være spesielt forsiktig. Det er viktig for de som vurderer å ta probiotika for å først rådføre seg med sin lege.

Misforståelse

En vanlig misforståelse er at probiotika alene er nok til å sikre tilstrekkelig fordøyelseskanal helse. Mens probiotika antas å bidra til å fremme fordøyelsen helse, bør probiotika ikke brukes i stedet for å spise et sunt kosthold eller ta vitaminer. Også, mens probiotika blir ofte brukt til å behandle kolon problemer, probiotika alene vil ikke nødvendigvis kurere en persons kolon problemer helt. Probiotika gir best effekt når de brukes i kombinasjon med generell sunn livsstil praksis.