Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom psoriasis, eksem, og Seborrheic Folliculitis?

Hva er forskjellen mellom psoriasis, eksem, og Seborrheic Folliculitis?


Psoriasis, eksem, seboreisk eksem og follikulitt er hudsykdommer forårsaket av en kombinasjon av genetikk, overfølsomhetsreaksjoner og bakterie- eller soppinfeksjon. Hver er forskjellig, men også fører til flekker av rødhet og kløe på huden.

Psoriasis

Psoriasis er en arvelig autoimmun sykdom som fører til en overproduksjon av hudceller, betennelse og røde skjellende flekker som kan blusse opp på hvilken som helst del av kroppen. Det er uhelbredelig, men symptomene kan kontrolleres eller reduseres med behandling.

Eksem

Eksem er et begrep som refererer til en kløende utslett som vises på huden. Kløe, rødhet, blemmer og flassende hud er forårsaket av tørr hud, allergier, kontakt irritanter, stress, varme, svette eller bakterielle infeksjoner.

Seboreisk eksem

Seboreisk eksem er en form for eksem som vises på hodebunnen, ansiktet og rundt hudfolder på midten av kroppen. Symptomer inkluderer hvite eller gule skalaer, rødhet, kløe og håravfall. Årsaken antas å være overproduksjon av olje kombinert med en form for gjær er kjent som malessizia. Det er en kronisk, men kontrollerbar med behandling.

Follikulitt

Follikulitt er en bakteriell infeksjon som oppstår i hårsekker eller på huden rundt håret forårsaker små hvite kviser, kløe og noen ganger håravfall. Varme, svette, stramme klær eller kontakt med olje eller fett vil fremme folliculitis infeksjoner. Denne tilstanden er kureres med antibiotika.

Snakk med legen din

Uvanlige patch, lesjon, vekst eller misfarging av huden bør sjekkes av en lege.