Digidexo.com

Alternativ til nyredialyse

Når nyrene ikke klarer å fungere skikkelig, kan dialyse skal gjennomføres. Dialyse innebærer bruk av en maskin for å utføre noen av funksjonene til nyren, slik som å fjerne blodet fra avfall og overflødig væske, som kontrollerer blodtrykket og å gjenopprette og opprettholde nivået av elektrolytter i kroppen. Selv om effektive, noen ganger et alternativ er foretrukket å bekostning og smerte assosiert med fremgangsmåten. Dessverre, det eneste alternativet til nyre dialyse er en nyretransplantasjon.

Bakgrunn

Den primære årsaken til omgår nyredialyse er svikt i nyrene, noe som fører til siste stadium nyresvikt (ESRF). Dette kan skje gjennom en rekke årsaker, inkludert høyt blodtrykk og diabetes. Tidlige stadier av nyresvikt presenterer med få symptomer, og tegn på svikt vises kanskje ikke før nyrene fungerer på mindre enn tjuefem prosent kapasitet. ESRF oppstår når nyrene fungere på mindre enn femten prosent kapasitet. Når symptomer oppstår, de vanligvis inkluderer influensalignende symptomer som tretthet og kvalme, muskelkramper, redusert urinmengde og appetitt, gulsott (gulfarging av huden), anemi, mørk urin og søvnvansker, blant andre. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte lege umiddelbart.

Kirurgi

Den eneste effektivt alternativ til dialyse er en nyretransplantasjon, som er den foretrukne metode for behandling når du er ellers en frisk person. En vellykket transplantasjon er avhengig av en rekke faktorer, inkludert den samme blodtype, antistoffer og celleoverflateproteiner. Gitt den relative mangelen på tilgjengelige nyrer for transplantasjon, den samsvarer best mulig samsvarer med disse kriteriene er vanligvis søkt. En tett kamp og egnet donor nyre kommer vanligvis fra et søsken, men hvis du ikke har noen søsken, kan en annen nær slektning blod vise seg å være en passende match. I det tilfelle at en levende donor er utilgjengelig, nyre fra et kadaver, såfremt det en passende match, kan brukes.

Transplantasjon kirurgi vanligvis varer ca 3 timer. Hvis din nåværende nyrer er ikke den direkte kilde til høyt blodtrykk, vil de ikke bli fjernet, og den nye nyren vil bli plassert i magen. Når det, vil den være koblet til blodkar som finnes i den nedre del av buken og urinleder, som er røret som forbinder blæren og nyrene, vil bli kirurgisk kobles til blæren. Tiden brukt utvinne er ca 3 til 5 dager, med ekstra overvåking for de neste ukene. Nyrene vanligvis begynner å produsere urin umiddelbart, selv om dette kan ta i overkant av et par uker.

Etter kirurgi

Etter operasjonen er det alltid risiko for kroppen din, spesielt immunforsvaret, avvise det nye organet. For å hindre at dette skjer, vil legen forskrive Immuno-suppressants, som trenger å bli tatt for resten av livet ditt. Som et resultat av den nylig svekket immunsystem, kan det bli svært utsatt for andre forhold. Legen din kan deretter foreskrive en rekke antibiotika eller antivirale medisiner for å hindre at dette skjer. Mulige bivirkninger av immun-suppressants inkluderer vektøkning, hirsutisme (overdreven ansikts hår vekst) og mage problemer. Til slutt, vil du også trenger å følge en restriktiv diett som innebærer begrensning av saltinntaket og telle kalorier.