Digidexo.com

Hvordan redusere risikoen for Chicken Pox

Vannkopper er forårsaket av infeksjon med humant herpesvirus-3 (HHV-3), mer kjent som varicella-zoster-virus (VZV). Vannkopper forårsaker en kløe utslett med blemmer over hele kroppen. Det er normalt ikke ledsaget av komplikasjoner med mindre en person allerede er syk, og immunitet utvikler seg etter infeksjon. Selv om viruset er svært vanlig og er lett overføres fra person til person, det er skritt folk kan ta for å beskytte seg mot smitte, inkludert vaksinering og unngå smittede mennesker.

Hvordan redusere risikoen for Chicken Pox

Redusere Chicken Pox Risk

•  Være vaksinert mot vannkopper. Dette anbefales kun for voksne som aldri har blitt infisert med VZV og som ikke har blitt vaksinert i det siste og som står i fare for infeksjon. Ifølge Mayo Clinic, dette inkluderer folk i helsevesenet felt, lærere og andre som har nær kontakt med barn (eller som bor sammen med folk som kan bli gravide), samt folk som reiser utenlands, inkludert folk i det militære. Blood testing kan bekrefte hvorvidt en voksen er allerede immun mot VZV. Voksne som får vannkopper vaksine får to doser, mellom en og to måneder fra hverandre.

Har dine barn vaksinert mot vannkopper. Dette er en standard del av barnevaksiner. For små barn, er den første dosen gis mellom 1 år og 15 måneders alder og oppfølging dose gis på 4 og 6 år, ifølge Mayo Clinic.

Vaksiner ungdommer som ikke har hatt vannkopper, og som heller ikke har blitt vaksinert. The Mayo Clinic rapporterer at for barn mellom 7 og 12, er to doser gitt tre måneder fra hverandre, mens barn over 13 får to doser med minst en måneds mellomrom.

Unngå kontakt med personer som har vannkopper. Infeksjonen kan spres gjennom kontakt med utslett, så vel som når en smittet person hoster eller nysing, ifølge Mayo Clinic. Spesielt bør folk med svekket immunforsvar og gravide kvinner ikke har kontakt med personer som har vannkopper, som VZV infeksjon for disse menneskene kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Hint

  • Det er ikke alltid mulig å vite når en person har vannkopper fordi folk er smittsom før utslettet viser seg.
  • Det er ingen feilsikker metode for å hindre vannkopper. Selv folk som er vaksinert kan utvikle sykdommen, selv om de vil oppleve en mildere form av sykdommen.
  • Folk som er syke, gravide og personer med allergi mot gelatin eller neomycin bør ikke være vaksinert mot VZV. CDC anbefaler å diskutere med en lege hvorvidt du bør vaksineres hvis du har HIV, er på immunosuppressing narkotika, hvis du har eller blir behandlet for kreft, eller nylig har fått en blodoverføring.