Digidexo.com

Mat for divertikulitt

Divertikulitt er en tilstand der små poser kalt diverticula som dannes i fordøyelseskanalen bli smittet eller betent. Diverticula- kan dannes hvor som helst langs fordøyelseskanalen, men det er mest vanlig å finne i tykktarmen. Ikke alle utvikler diverticula, men de er ganske vanlig hos personer over 40. Vanlige symptomer på divertikulitt inkluderer sterke magesmerter, kvalme, endrede avføringsmønster og feber. Flere behandlingstilbud er tilgjengelige for personer med divertikulitt, men de fleste leger anbefaler også å følge en bestemt diett for å hindre divertikulitt eller å bremse sin progresjon.

Under et angrep

Mens du lider et angrep av divertikulitt, legen din vil sannsynligvis anbefale at du unngår faste stoffer og holde seg til en flytende diett i minst to eller tre dager. Selv spiser nok fiber er viktig for personer med divertikulitt, er det viktigere å følge en flytende diett mens lider et angrep. Noen vanlige matvarer du kan spise mens du er på en flytende diett inkluderer fruktjuicer, buljonger, popsicles, gelatin og vann.

Post-angrep Diet

I dagene etter en divertikulitt angrep, er det viktig å sakte gjeninnføre fiber i kostholdet ditt, og starter med å spise en rekke lav-fiber matvarer. Du bør fortsette denne dietten så lenge du lider av symptomer på divertikulitt. Noen eksempler på sunne, lav-fiber matvarer å spise mens utvinne inkluderer egg; mørt kjøtt eller fjærfe; fisk; peanøttsmør; hermetisert frukt og grønnsaker; meieriprodukter som melk, ost og yoghurt; hvit ris; og pasta.

Høyt fiber diett

Når du ikke lenger viser noen av symptomene på divertikulitt, kan du begynne å spise et fiberrikt kosthold. Det er viktig å sakte gjeninnføre fiber i kosten. Menn bør prøve å spise 38 gram fiber om dagen og kvinner bør spise 25 gram. Gode ​​eksempler på høy-fiber matvarer inneholder frisk frukt og grønnsaker, brun ris, villris, belgfrukter og hele korn (inkludert hel-korn brød og korn). Selv om det er ernæringsmessig best å få fiber fra matvarer naturlig høy i fiber, er det en rekke av fiber supplert matvarer på markedet i dag, inkludert granola barer og yoghurt.