Digidexo.com

Hvordan å plukke Frukt og grønnsaker

The Food Pyramid anbefaler å spise minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker per dag. Ikke bare er de en god kilde til vitaminer, mineraler og fiber, men de er også lastet med fytokjemikalier --- kjemikalier som finnes hovedsakelig i planteføde. Forskere har identifisert hundrevis av antioksidant-lignende fytokjemikalier i råvarer som bekjemper kreft, forebygge hjertesykdom og forsinker aldring. Av disse grunner er det fordelaktig å forstå hvordan å plukke velsmakende, antioksidant-rik frukt og grønnsaker.

Hvordan å plukke Frukt og grønnsaker

•  Unngå moste eller soggy grønnsaker. Grønnsaker bør alltid være fast å ta på; manglende fasthet er et tegn på forfall.

Velg semi-faste frukter. I motsetning til grønnsaker, bør de fleste frukter spises når de ikke lenger er fast siden det er når de blir modne. Noen få unntak fra denne regelen er epler, meloner og pærer; Men ikke velg moste eller soggy frukt siden mushiness og sogginess er vanligvis tegn på over-modning.

Se etter tegn på modenhet. For meloner, for eksempel vannmeloner, snu dem og se etter en jord spot. En hvit eller grønnaktig jord sted innebærer at det ikke har modnet mens en gulaktig jord sted innebærer at det er modent. For andre frukter, som epler og pærer, deepness av frukt farge eller duften av frukten indikerer modenhet.

Velg fargerike frukter og grønnsaker. Jo lysere farger er, jo flere fytokjemikalier de inneholder.

Hint

  • Gjøre innkjøp av mat tidlig på dagen som de fleste butikker laste produsere i morgen. Derfor, når du går tidlig, du får bedre utvalg av frukt og grønnsaker.