Digidexo.com

Naturlig rettsmidler for perimenopause

Naturlig rettsmidler for perimenopause


Perimenopause er den perioden av tid der du begynner å skrive inn menopause. Det kan vare i to til åtte år, samt året etter siste menstruasjon. Din østrogen nivå vil svinge og mensen kan være uregelmessig. Sammen med disse endringene, kan du ha noen symptomer som er plagsomme, slik som hetetokter, nattesvette, humørsvingninger, vaginal tørrhet, mangel på konsentrasjon, bentap og tap av interesse for sex. Mens legen kan behandle symptomene på perimenopause med medisiner, mange kvinner foretrekker å bruke naturlig rettsmidler.

God helse

Opprettholde god helse kan bidra til å minske symptomene på perimenopause. Du bør spise et sunt kosthold, trene regelmessig og prøver å redusere stress gjennom yoga eller meditasjon.

Svart Cohash

Svart cohash er en urt som reduserer utskillelsen av luteiniserende hormon som kan forårsake hetetokter, nattesvette, hjertebank, tørrhet og hodepine vaginal. Østrogen normalt undertrykker luteiniserende hormon, men i løpet perimenopause din østrogen Nivået kan være for lavt.

Ginseng

Ginseng er en urt som kan hjelpe med symptomer på utmattelse og mangel på konsentrasjon. Ginseng kan øke energi og utholdenhet, og bedre aktivitet i hjernen.

Valerian, grønn te og Hops

Valerian er en urt som bidrar til en god natts søvn, med færre episoder av natta våkner. Hops bidrar til å slappe av deg for søvn. Theanine er en aminosyre som finnes i grønn te som har en beroligende effekt, uten å gjøre deg døsig.

Soy

Soya inneholder isoflavoner, eller fytoøstrogener, som kan redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av hetetokter. Du kan legge til soya i kostholdet ditt med tofu, soya ost, soyamelk eller soyaprodukter som er kjøtt erstatter. Soya kan også redusere risikoen for brystkreft og andre krefttyper, hjertesykdom og osteoporose, samt senke kolesterolet.

Rødkløver

Rødkløver har også høye nivåer av fytoøstrogener og kan redusere hetetokter.

Advarsel

Mens uregelmessig menstruasjon er vanlig for perimenopause, bør du kontakte legen din dersom blødningen din er overdrevent tung, varer mer enn åtte dager, bryter gjennom mellom perioder eller forekommer oftere enn hver 21. dag. Dette kan være tegn på alvorlige tilstander som polypper eller fibroidtumorer.