Digidexo.com

Betyr Østrogen påvirker bryst vekst?

Østrogen påvirker bryst vekst, og senere i livet, mangel på det har også betydning for brystvev, og ikke på en slik god måte. Mangelen på østrogen vil påvirke formen og størrelsen på brystene dine.

Hormoner Kick In

Når en jente går gjennom puberteten, hennes hormoner, inkludert østrogen, frispark inn. Hennes brystene begynner å utvikle og hun begynner å vokse kjønnshår.

Orale prevensjonsmidler

Når en kvinne tar p-piller, som inneholder østrogen, kan dette gjøre henne brystene øker i størrelse på grunn av væskeretensjon forårsaket av østrogen.

Fettcellene

Østrogen har en direkte innvirkning på adipose (fett) celler. Østrogen gjør ikke cellene større, men gjør et større antall celler.

Virkningen av østrogen og progesteron

Under en kvinnelig menstruasjonssyklus, stimulerer østrogen veksten av melkekanalene i brystene. Østrogen produseres av eggstokkene de første to ukene (eller deromkring) av menstruasjonssyklusen. Når østrogennivået øker, som legger til rette for eggløsning i midten av syklusen. Hormonet progesteron overtar i løpet av andre halvdel av syklusen og stimulerer dannelsen av melkekjertlene. Brystene kan endre seg i størrelse og følelsen nærmere kvinnen får henne menstruasjon. Brystene kan hovne opp, bli øm og vond å ta på. Dette er forårsaket av hormoner østrogen og progesteron, ifølge Medicalcenter.osu.edu.

Tap av østrogen

Østrogennivåene reduseres drastisk under (og etter) menopause. Uten østrogen, blir bindevevet i brystet uelastisk og dehydrert. Brystet, som ble utformet for å produsere melk, begynner å miste sin form og krymper på grunn av mangel på østrogen. Dette er hva som forårsaker sagging brystene.