Digidexo.com

Ideell kaloriinntak for å miste vekt

Det ideelle antall kalorier for å gå ned i vekt er avhengig av mange ting. Disse tingene inkluderer alder, kjønn, vekt og livsstil. En av de viktigste tingene som er involvert med å miste vekt er bevissthet om kalori verdier, fordi mange matvarer og drikke er villedende når det gjelder denne saken.

Kjenn dine tall

Det er flere tall du trenger å vite for vellykket vektreduksjon. Disse inkluderer din idealvekt, din alder, din basal metabolic rate (BMR), forbrente kalorier i løpet av en viss aktivitet og kaloriinnholdet i matvarer. Dette kan virke som mye, men noen av disse tallene vil du bare trenger å beregne en gang. Formelen for menn å bestemme sin BMR er 66 + 6,23 x vekt (i pounds) + 1,27 x høyde (i inches) - 6.76 x alder. For kvinner er denne formelen 655 + 4,35 x vekt (i pounds) + 4,7 x høyde (i inches) - 4.7 x alder. For eksempel vil en kvinne veier 130 pounds har en daglig BMR av 1308.

Count Your Numbers

Når du har en idealvekt i tankene, og du har beregnet din BMR, er du klar til å begynne å justere ditt daglige kaloriinntak og utgang til å møte din vekt-tap mål. Dette kan være en av de mest frustrerende aspektene av noen vekt-tap programmet, men det er verdt det, og i tid, vil du lære noen av disse tallene. Mest pakket mat har ernæring etiketter så dette er lett. Med forrige eksempel, ville en prøve sunn kaloriinntak omfatter 400 kalorier til frokost, en 100-kalori snack, 300 kalorier til lunsj, 400 kalorier til middag og en annen 100-kalori snack. Husk 45 til 65 prosent av kaloriene bør komme fra karbohydrater, 10 til 35 prosent av kaloriene må være fra protein, og 20 til 35 prosent bør være fra fett (med bare 7 prosent av de kaloriene fra mettet fett).

Arbeide med tall

Å miste vekt er et spørsmål om å brenne flere kalorier enn du forbruker. Kort sagt, bør du ikke spise mer enn du trenger (din BMR). Kroppen din trenger energi til å utføre kroppsfunksjoner, og det er derfor de fleste helseorganisasjoner ikke anbefaler å slippe under 1200 kalorier per dag. Ett pund er 3500 kalorier, så å miste ett pund per uke du trenger å kutte 500 kalorier om dagen fra kostholdet ditt. Et alternativ ville være å kutte 250 kalorier og utføre en aktivitet som brenner 250 kalorier. Å miste to pounds per uke, dobler dette nummeret. Selv om dette høres ut som mye, husk at en bagel har ca 200 kalorier. Slippe visse elementer du vil ikke gå glipp fra kostholdet ditt gjør en stor forskjell over tid.