Digidexo.com

Kan progesteron føre til angst?

Reproduktive hormon

Progesteron er et hormon som viktige i reguleringen av menstruasjonssykluser av kvinner. Normalt progesteron nivåene stige i løpet av de siste to ukene av syklusen for å stoppe blødningen og la slimhinnen i livmoren (endometrium) til å gjenoppbygge sin vev, slik at kvinnens egg (egg) er mottakelig for mannens sædceller.

Progesteron og lignende stoffer (gestagen og progestin) er til stede i prevensjon medisiner, brukes i overgangsalderen hormonbehandling og å regulere uvanlig blødning i menstruasjonen.

Effekter på Mood

Progesteron og gestagen øke nivåene av et kjemisk stoff i hjernen (MAO oxydase eller MAO) kjent for å forverre depresjon og irritabilitet hos kvinner som allerede har en tendens til depresjon. Imidlertid ikke kombinasjon av østrogen og gestagen som brukes i p-piller og østrogen ikke ut til å påvirke humøret siden stoffene avbryte hverandres effekter.

Postmenopausale hormon intervensjoner ved hjelp av ulike kombinasjoner av østrogen og gestagen / progesteron er undersøkt i dybden i PEPI rettssaken dekket i Journal of American Medical Association.

Slik fungerer det

En bolus (injeksjon) av progesteron stimulerer amygdala, en region av hjernen som styrer følelser, ifølge psykiatrisk forskning på tilstanden kjent som postmenstrual dysphoric lidelse (PMDD). I PMDD, som noen kvinner opplever angst og depresjon i uken før menstruasjon.

Forskere ved Radboud University i Nederland testet progesteron-amygdala hypotese og funnet at kvinner gitt en dose av progesteron viste økt aktivitet i amygdala i MR. Forskerne foreslår progesteron kan også påvirke andre områder av hjernen som er involvert i humør regulering.

Det er mulig at økt progesteron hisser amygdala samtidig det hindrer prefrontal cortex fra regulere at spenningen på grunn av endret følsomhet for østrogen, ifølge den nederlandske forskerteamet.

Kvinner med PMDD har en genetisk variasjon som skiller dem fra andre kvinner. Forskere ved Radboud University spekulerer i at denne genetiske forskjellen kan forklare hvorfor noen har dette følsomhet og andre ikke.

Det amerikanske Food and Drug Administration har godkjent flere medisiner for å behandle PMDD: antidepressiva Zoloft og Serafem, kontrollert-release paroksetin Paxil CR og oral contraceptive Yaz.

Progesteron og liming

Paradoksalt nok synes progesteron også å fremme følelser av velvære og redusere nivåer av angst og stress. En studie ved University of Michigan konkluderte med at sosiale bånd øker nivået av progesteron, som også er knyttet til et ønske om å hjelpe andre.

Michigan forskere mener progesteron kan være relatert til oksytocin, et hormon instrumental i morens respons, tillit og par-binding hos mennesker og andre pattedyr.