Digidexo.com

Hvordan Hold en otoskop

Hvordan Hold en otoskop


Otoskoper brukes av leger for å undersøke innsiden av pasientens øre. Du kan også bruke en otoscope hjemme, men diagnosen bør kun gjøres av lege. Otoskop kunne fastslå om øret er infisert eller hvis det er noen annen form for øret problem. Det er viktig at otoscope har friske batterier, og holdes riktig for å få det klareste visningen. Holder otoskop riktig vil også hindre skade hvis den enkelte blir undersøkt vrir seg.

Hvordan Hold en otoskop

Bestem hvilken av den enkeltes ører du ønsker å undersøke først. Hvis du kommer til å undersøke venstre øret først, plasserer otoscope i venstre hånd. Hvis du skal undersøke høyre øre, plasser otoscope i høyre hånd.

Skyv hånden din opp nær okularet. Ifølge University of Bristol, holder otoscope nær bunnen åpner for mer bevegelse av spissen i den enkeltes øret, noe som kan føre til ubehag for den enkelte.

•  Plasser øretelefonen i den enkeltes øregangen. Sørg for at du bruker den største øreplugg som passer i øregangen for den beste utsikten.

Hold tuppen av den enkeltes øret med den ledige hånden. Løft den bakover og oppover for å få en bedre oversikt.

Gjenta med det andre øret. Husk å bytte otoscope til hånden til riktig hold den for det motsatte øret.

Hint

  • Vask alltid hendene før du bruker otoskop. Du trenger ikke å sterilisere otoscope hvis du bruker engangs øretelefoner.